18°

București

ULTIMA ORA

Adrian Boingiu: “Cinci copii de la U17 îi vom vedea în naţionala mare”


Naţionala sub 17 ani a României a câştigat weekendul trecut un turneu de mare tradiţie din Polonia, în faţa unor echipe foarte puternice. Remarcatul antrenorului Adrian Boingiu a fost atacantul dinamovist Robert Moldoveanu, care a revenit la Bucureşti cu trofeul de golgheter al turneului, cu patru reuşite.
Tehnicianul Adrian Boingiu este cel care a condus echipa naţională U17 spre trofeul Syrenka Cup 2015. “E un turneu de mare tradiţie ajuns la a 30-a ediţie, care are mereu un nivel foarte ridicat. Noi am mai jucat două finale, o dată eu, cu generaţia lui Keşeru, şi încă o dată Adi Văsâi, cu generaţia ’94, din care a făcut parte şi Steliano Filip, parcă. Este o naţională care promite, este un nucleu de copii bun, care îşi doresc să ajungă sus. Sunt sigur că dacă vor continua aşa, au mari şanse să ajungă la nivel de vârf 60-70 la sută din ei”, a declarat Boingiu pentru “ring”.


Naţională de “stranieri”
Din echipa antrenată de Adrian Boingiu fac parte fotbalişti care sunt deja legitimaţi la cluburi din străinătate. “Avem fotbalişti care deja sunt la echipe puternice de afară, cum este Dragomir - la Arsenal, Micovschi - la Genoa, Craiu - la Villarreal, dar a trecut şi pe la Real Madrid. E și Moldoveanu, pe care îl ştie toată lumea pentru că joacă deja la echipa mare a lui Dinamo. Este un copil care are calitate, are execuţii deosebite, dar mai are mult de muncă. Pe lângă ei mai sunt şi alţii care nu şi-au spus ultimul cuvânt… Sunt copii buni despre care vom mai auzi pe viitor. Sunt sigur că vor bate la porţile naţionalei mari. Cel puţin cinci dintre copiii care sunt acum la mine vor juca în echipa mare fără probleme”, a mai spus antrenorul.
“Fotbalul juvenil din România are calitate. Avem fotbalişti talentaţi, dar trebuie să avem grijă cum îi creştem şi cum prelucrăm această materie primă.”, Adrian Boingiu
2-1 pentru România a fost scorul din finala cu Polonia, după ce tricolorii trecuseră de Norvegia, cu 4-1, şi de Suedia, cu 2-1.
“Moldoveanu este acolo în faţa porţii, marchează frecvent, iar în Polonia a ieşit golgheterul turneului.”, Adrian Boingiu

Ti-a placut?

1648

afisari