18°

București

ULTIMA ORA

Drama lui Alexandru Dedu se apropie de final: „O să pot alerga din nou, dar n-o să mai fiu niciodată ca înainte”


După doi ani și șapte luni de la un grav accident de motocicletă din care a scăpat cu viață ca prin miracol, președintele FR Handbal, Alexandru Dedu, se pregătește să aibă din nou o viață normală. Dedu așteaptă cu nerăbdare clipa în care va putea face mișcare pe propriile picioare pentru a începe lupta cu kilogramele luate în timpul convalescenței.

În august 2014, Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, a fost protagonistul unui accident de motocicletă foarte grav. Au urmat pentru fostul mare handbalist luni grele de spitalizare și intervenții chirurgicale.

„Sunt pe un drum bun, sunt OK. Mai am de tras. Chiar acum sunt să fac un computer tomograf. În funcție de ce se va găsi, este foarte probabil să mi se scoată fixatorul extern și, ulterior, medicii vor decide ce se va mai întâmpla. Important este că oasele s-au lipit”, a povestit, pentru ziarulring.ro, Alexandru Dedu. 

Odată rezolvate în proporție mare problemele medicale, Dedu va începe o altă luptă: cea cu kilogramele acumulate în această perioadă de lipsă de efort fizic.

„Pentru mine va urma o perioadă de permanentă recuperare și de refacere pentru că niciodată nu voi mai fi cum am fost înainte pentru că au fost distruși complet niște nervi, dar cel mai important este că o să fiu funcțional. În acest moment pot merge pe picioare cu cârje și o să vină momentul să merg și fără sprijin asta nu este niciun dubiu. Sigur voi putea să alerg ușor și chiar o să am nevoie de efort fizic pentru că după toată perioada asta am luat și niște kilograme și trebuie să mă lupt cu greutatea. Am undeva la 15 kilograme peste greutatea mea normală. Am în acest moment un regim alimentar, mănânc foarte puțin, însă sunt static, îmi lipsește efortul fizic. E dificil pentru corp dacă stau tot timpul. E important că am familia aproape și mă sprijină”, a spus președintele FR Handbal.

Pasionat de motociclete, Alexandru Dedu nu s-a gândit încă dacă va mai încăleca vreodată pe motorul care stă acum în garaj.

„Vreau să fiu funcțional în primul rând. Nu m-am gândit încă dacă voi mai urca vreodată pe un motor. Este o decizie care va veni dacă va veni atunci când voi fi sigur că voi putea s-o fac. Nici măcar nu am mai fost în garaj să-mi mai văd motorul. Nu prea pot pentru că nu am în primul rând autonomie. Am o autonomie destul de redusă. Important este că, încet-încet, viața mea revine la normal”, a mai spus fostul mare handbalist.

Ti-a placut?

17456

afisari