18°

București

ULTIMA ORA

Garda de corp a lui Nicu Ceauşescu: "Nicuşor N-A IUBIT-O NICIODATĂ pe Nadia!"


Mit spulberat! Nicu Ceauşescu nu a fost îndrăgostit niciodată de Nadia, în ciuda faptului că pe tema iubirii celor doi au curs râuri de cerneală. Colonelul Dumitru Burlan a dezvăluit, pentru "ring", detalii picante din relaţia celor doi.


A fost, este şi va rămâne un simbol pentru sportul românesc, dar perioada tinereţii rămâne una zbuciumată pentru fosta mare gimnastă Nadia Comăneci. A luat primul 10 din istorie, uimind lumea sportului. A ajuns o protejată a regimului Ceauşescu, având în vedere performanţele sale. A avut o relaţie cu fiul cel mic al cuplului dictatorial care conducea România la acea vreme şi a fugit, apoi, din ţară, se pare, cu ajutorul nemijlocit al lui Nicu Ceauşescu. Garda de corp din acea vreme a lui Nicuşor, colonelul Dumitru Burlan, a povestit, pentru "ring", despre relaţia acestuia cu fosta mare gimnastă: "În perioada respectivă, când Nicu şi Nadia erau prieteni, cei doi au fost supravegheaţi zi de zi, pas cu pas. Am citit multe despre această relaţie, dar multe lucruri sunt neadevărate. Nicuşor i-a dat Nadiei o vilă la Parcul Izvor, chiar lângă fostul stadion Republicii. Acolo se întâlneau. Nicu avea acces permanent în vilă, se ducea acolo ori de câte ori voia să se întâlnească cu Nadia. Nicuşor n-a iubit-o niciodată pe Nadia, dar o vizita frecvent. Se întâlneau numai pentru o anumită treabă pe care nu pot să o spun acum".

nadia
Ajutată să fugă din ţară
Ajunsă în culmea gloriei sportive, Nadia avea să fie decorată de Nicolae Ceauşescu. "Ca şi acum, şi înainte puterea comunistă se promova prin marii sportivi, actori sau cântăreţi. Nadia fusese decorată de Ceauşescu pentru gloria adusă României în competiţiile sportive, lucru care este cât se poate de normal pentru un mare sportiv cum a fost Nadia. Anturajul în care era Nicuşor Ceauşescu i-a facilitat chiar şi fuga peste graniţă. Nadia a reuşit să treacă fraudulos graniţa la dispoziţiile date de Nicu Ceauşescu, în acţiune fiind implicaţi şi oameni ai Securităţii", a mai declarat colonelul Dumitru Burlan.

nadia
"Regimul Ceauşescu ştia să aprecieze marii sportivi ori marii artişti. Cei care aduceau beneficii de imagine României erau recompensaţi cum se cuvine.", COL. DUMITRU BURLAN
"Nicu Ceauşescu îi punea la dispoziţie Nadiei tot ce avea nevoie, de la casă şi maşină până la alimente şi îmbrăcăminte.", COL. DUMITRU BURLAN

Ti-a placut?

16372

afisari