18°

București

ULTIMA ORA

Germania şi Anglia promit spectacol pe arena din Berlin


Reprezentativa Angliei merge, după o pauză de opt ani, la Berlin pentru amicalul cu Germania. Meciul reprezintă un important test de pregătire pentru ambele echipe înainte de Euro 2016.

Elevii lui Roy Hodgson vor juca sâmbătă, la Berlin, în cel mai important meci al lor înainte de Euro 2016, în care îi au ca adversari pe campionii mondiali, meciul urmând să fie transmis în direct pe postul Dolce Sport 1, începând cu ora 21.45. Anglia a avut o campanie perfectă de calificare la Euro, însă au avut parte de o grupă extrem de accesibilă, astfel încât nu şi-au putut testa pe deplin forţele. Meciul de sâmbătă va fi primul pentru cele două reprezentative care se joacă la Berlin în ultimii opt ani. Partida disputată în 2008, s-a încheiat cu victoria englezilor, scor 2-1. De altfel, elevii lui Roy Hodgson nu au mai pierdut în Germania din 1987. Totuşi, ultimele două întâlniri directe le-au revenit nemţilor. Echipa antrenată de Joachim Löw s-a impus cu scorul de 1-0 într-un amical disputat, în 2013, în Anglia, şi cu  4-1 în ultimul meci oficial al celor două, optimile de finală de la CM 2010.

Favoriţi la titlul european

Într-o conferinţă de presă recentă, selecţionerul Germaniei, Joachim Löw, a avut cuvinte de laudă la adresa englezilor, dar şi a italienilor, pe care îi va întâlni marţi. În opinia sa, ambele adversare sunt favorite la câştigarea turneului final ce va avea loc în Franţa. “Adversarii de acum sunt doi dintre favoriţii la câştigarea Campionatului European. Va fi un test bun. Pentru jucători, lupta pentru a prinde un loc la Euro în selecţionata Germaniei abia acum începe”, a declarat Joachim Löw.

Franţa face deplasarea în Olanda

Olanda şi Franţa sunt protagonistele unui alt amical de lux ce se va desfăşura în weekend. Gazda Europeanului se deplasează la Amsterdam pentru a întâlni o echipă aflată în reconstrucţie după o dezamăgitoare campanie de calificare la Euro. Astfel, pentru meciul din această seară, care este transmis în direct, de la ora 21.45, de postul Digi Sport 1, selecţionerul Danny Blind se va baza mai mult pe jucători tineri, din campionatul intern al Olandei. “Situaţia noastră este asemănătoare cu cea a Belgiei. Şi ei au avut o generaţie bună, după care nimic. Au fost nevoiţi să caute jucători tineri, iar acum se bucură din nou de o perioadă bună. La fel trebuie să facem şi noi acum, iar peste doi ani vom avea o echipă bună”, a declarat, recent, Wesley Sneijder, mijlocaşul lui Galatasaray.

Probleme pentru Deschamps

În timp ce Danny Blind are acum o perioadă de respiro, selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, trebuie să îşi creeze un lot competitiv pentru Euro. În continuare nu se poate baza pe Karim Benzema, suspendat pentru că a fost implicat în scandalul privind şantajarea coechipierului Mathieu Valbuena. Nici acesta din urmă nu a fost convocat pentru meciul din Olanda, însă motivul este forma slabă a jucătorului lui Lyon. Până în prezent, cele două echipe s-au întâlnit de 23 de ori, olandezii câştigând 10 meciuri, în timp ce francezii, nouă.

Amicale în weekend

Vineri

Armenia - Belarus, 17.00, TVR 2

Luxemburg - Bosnia, 21.15

Slovacia - Letonia, 21.30

Olanda - Franța, 21.45, Digi 1

Irlanda - Elveția, 21.45

Portugalia - Bulgaria, 22.45

Sâmbătă

Rusia - Lituania, 18.00

Austria - Albania, 18.30, Digi 3

Polonia - Finlanda, 18.30

Ungaria - Croația, 19.00

Germania - Anglia, 21.45, Dolce 1

Duminică

România - Spania, 21.45, Dolce 1

 

Ti-a placut?

798

afisari