18°

București

ULTIMA ORA

Fratele lui Vadim știe GREŞEALA ENORMĂ făcută de Becali: DE ASTA A PIERDUT STEAUA!


Generalul în rezervă Marcu Tudor - fratele lui Corneliu Vadim Tudor, cel mai cunoscut fan al Stelei încă de pe vremea când actuala echipă a lui Gigi Becali era încă sub tutela Armatei - este de părere că actualul finanțator va fi nevoit să cadă la o înțelegere cu Clubul Sportiv al Armatei. 

Fostul ofițer MApN Marcu Tudor, un apropiat al Stelei, este de părere că Becali s-a folosit de un truc atunci când a obținut echipa Steaua de la clubul Armatei. „Trecerea echipei de fotbal de la Clubul Sportiv al Armatei Steaua la Gigi Becali nu a fost făcută corect. Mulți s-au făcut la început că nu văd ce se întâmplă. A fost și Țop Voinescu (n.r. – Ion Voinescu), fostul mare portar, acolo, au fost zeci de oameni în sala aia atunci când Gigi Becali a luat echipa. Au fost păreri pro și contra. Ce s-a întâmplat atunci nu a fost legal. Este criticabil! Au fost atunci și niște generali, unul dintre ei Zisu, altul Bădălan… Ei au fost contra de la început. Viorel Păunescu și Victor Pițurcă au cerut, atunci, ca echipa să iasă de sub tutela Armatei deoarece se acredita ideea falsă că echipa nu mai poate evolua în cupele europene dacă rămâne club departamental. Falsul ăsta văd că se acreditează și acum și asta este o prostie. Iată, de exemplu, rușii și ucrainenii au tot felul de cluburi Dinamo și Spartak și văd că nu i-a dat nimeni afară de nicăieri”, a spus generalul Tudor pentru ziarulring.ro.

Echipa de fotbal nu trebuia ruptă defintiv de CSA Steaua

Marcu Tudor crede că Steaua lui Gigi Becali nu trebuia să se rupă definitiv de clubul-mamă. „Dorința lui Gigi Becali a fost să preia Steaua ca să o poată întreține și a și dus-o bine până acum. Dacă eram însă în locul Armatei, nu puteam să accept să rup complet această echipă de clubul-mamă. Pentru că uite ce s-a întâmplat, am rupt echipa de baza sportivă. Iar Becali a făcut o enormă greșeală atunci când nu a mai avut echipe de juniori. Păi, când ai trecut la particular complet, particularul nu este interesat de o astfel de investiție cum face nebunul de Gică Hagi sau nebunul de Gică Popescu. Pentru ei este greu să-și recupereze investiția. De aia nu a investit Becali în pepinieră. Ceea ce e o mare greșeală. S-a rupt de clubul-mamă și uite că nici spectatori nu mai au! Deci trebuia un hibrid, un parteneriat între clubul Armatei și un privat, dar hibridul ăsta a fost refuzat de la bun început de Becali. El a vrut să ia terenul cu o simplă închiriere, lucru inacceptabil! Adică, dacă venea să joace Progresul pe Ghencea, putea juca pentru o sumă ca chirie. Dar nu Steaua. Rupându-se de imagine, Becali s-a rupt de beneficiile imaginii. Eu cred că, până la urmă, părțile se vor replia. Becali nu va câștiga dacă o ține pe a lui pentru că spectatorii ar fi venit în continuare dacă echipa ar fi păstrat o legătură cu clubul vechi. Acum vin puțini la meciuri, iar pe stadionul mare vin și mai puțini. Pentru că Ghencea este a lor, a steliștilor. Acolo e puterea lor. Păi, în trecut, înainte de meciuri, se adunau coloane întregi de suporteri și mergeau la meciuri. Era o sărbătoare pentru ei și după meci mergeau și la o bere. Adunau zeci de mii de oameni. Acum nu mai vine nimeni și asta nu este benefic nici pentru Becali, nici pentru club”, a declarat Marcu Tudor. 

Se vor împăca…

Fratele lui Corneliu Vadim Tudor spune că, până la urmă, Becali va fi nevoit să accepte condițiile impuse de Armată. „Generalii ăștia sunt animați de bune intenții când au zis să facem împreună, păstrezi tu, Gigi Becali, aia, dar vii și ne dai o sumă, pentru că banii ăia nu îi duc ei acasă. Suma aia este pentru centrul de juniori care ar fi rămas sub tutela Clubului Sportiv. Ei bine, Becali nu a vrut asta și aici îi găsesc o enormă vină. El, un îngâmfat, așa cum îl știm cu toții, a zis: «Nu! Fac eu, dreg eu. Ce, generalii mei, frații mei, copiii mei. Eu sunt Becali, cine mai e ca mine?!» Asta nu înghit generalii. Generalii sunt oameni cu carte, plini de tot felul de diplome, și nu înghit aroganța asta. Eu cred că până la urmă se vor împăca, vor ajunge la o înțelegere. Becali nu înțelege că plătind suma cerută de Armată, banii ăia ajung tot la el, pentru că Clubul Sportiv va crește fotbaliști pentru Steaua lui. El trebuie să fie mai atent cu multe nuanțe pe care nu le intuiește. El, nemaiavând spectatori, va fi nevoit să facă această înțelegere pentru că nu va mai câștiga. Uite ce se întâmplă acum că Armata vrea să-și facă o nouă echipă și s-ar putea să nu-i fie prea bine lui Becali. O să rămână singur dacă nu face așa cum am spus și nu va mai putea duce echipa. Becali va ceda, iar Armata va găsi o modalitate să îi ceară mai puțini bani și uite așa se va aplana conflictul”, a spus generalul în rezervă. 

Gigi Becali l-a dat pe Marcu Tudor afară din lojă

Marcu Tudor a povestit și un episod care l-a făcut să nu mai calce pe stadionul Ghencea. „Înainte de moartea lui Cornel (n.r. – Corneliu Vadim Tudor), mă mai duceam la stadion. Sunt vreo trei ani de când nu am mai fost. Nu suport îngâmfarea lui Becali. Într-un fel, eu am făcut stadionul ăla. Eram comandant de unitate la Măgurele. În fiecare zi, trimiteam un batalion să participe la construcția arenei. Treceau peste câmp, peste Antiaeriană, pe jos, le duceam și mâncare și acolo stăteau de dimineață până seara. Erau sub conducerea unui arhitect constructor. După ani, la meciuri, toată lumea mă invita să stau la lojele stadionului, dar eu nu voiam pentru că mie îmi place să simt tribuna. La lojă mi se părea că sunt într-o conservă, așa spunea fratele meu, Cornel. Într-o zi, m-am dus pe sus, la lojă. Trec și pe la Gigi Becali. Îi zic: «Ce faci, Gigioancă?» La care el: «Aaaa, domnul general, aicea nu, sunt eu, am intimitatea mea, am familia mea, vă rog frumos nu veniți aici!» I-am zis: «Băi, Gigioancă, tu stai în construcția mea și îmi spui mie să nu intru la tine?! Nu am treabă cu tine, am venit să îți dau binețe, atât. Dacă nu îți place, să-ți fie de bine!» De atunci, nu am mai călcat pe la stadion. Așa a făcut nu numai cu mine”, a mai spus fostul ofițer.

 

Ti-a placut?

949

afisari