18°

București

ULTIMA ORA

Primul antrenor al lui Halep: Nu ştiu dacă mai iese din această gaură neagră


Început de an dezastruos pentru Simona Halep. După ce s-a chinuit în meciurile de Fed Cup, tenismena noastră a fost eliminată la ultimele două turnee la care a participat după prima partidă.

Primul antrenor al Simonei Halep, constănţeanul Ioan Stan, este de părere că tenismena noastră este cu gândul în altă parte. „Ea tot sugerează că vrea să facă şi alte lucruri în afară de tenis. Vrea să se căsătorească şi să aibă copii, cel puţin aşa am auzit că a declarat. Sunt preocupări normale la vârsta ei, dar asta ar putea să o tragă în jos în carieră pentru o perioadă, iar eu cred că Simona mai are multe de arătat în tenis. Din păcate, ultimele două pronosticuri ale mele s-au adeverit. Îmi pare foarte rău pentru Simona. Ar trebui să găsească un mijloc prin care să se pună pe picioare cât mai repede. Nu-mi explic motivul pentru care a ajuns la seria asta proastă cu atâta lume de calitate în jurul său. Nu ştiu cum a reuşit să intre în gaura asta neagră şi nici nu ştiu cum şi dacă va ieşi”, a spus Ioan Stan pentru „ring”.

Evoluează din inerţie

Analizând jocul pierdut la Doha în faţa rusoaicei Elena Vesnina, scor 7-6, 4-6, 1-6, Ioan Stan a constatat că româncei îi lipseşte încrederea. „Am urmărit cu atenţie meciul de la Doha contra rusoaicei Vesnina. E inadmisibil pentru Simona să fie învinsă în acest mod. Pur şi simplu, nu a mai jucat ultimele puncte. A stat în picioare la primire, n-a mai interesat-o rezultatul. N-a avut o atitudine pentru pretenţiile ei. Traversează o perioadă foarte proastă... Poate că cei din jurul ei o sfătuiesc aşa cum trebuie, dar ea nu receptează ceea ce trebuie. Joacă foarte previzibil şi nu are curaj să se ia la bătaie - la figurat, desigur - cu adversara. Îi lipseşte încrederea, nu gândeşte, totul este făcut anapoda. Evoluează din inerţie. A dat iarăşi dovadă de nervozitate, la fel ca la ultimele turnee”, este de părere primul antrenor al sportivei noastre.

Să fie antrenorul de vină?

Ioan Stan a luat în calcul şi faptul că evoluţia de nerecunoscut a lui Halep poate fi explicată şi prin schimbarea antrenorului. „Nu ştiu dacă şi schimbarea asta de antrenor pe care a făcut-o contribuie la reculul Simonei. Dar ştiţi cum e? Se spune că era odată un cântăreţ care a ajuns celebru pentru că avea o trompetă de aur la care cânta extraordinar. Aşadar, dacă materialul nu este cum trebuie, degeaba te agiţi pentru că n-ai nicio şansă. Eu încă mai sper că va avea un declic şi va reintra pe calea cea bună. Nu se poate altfel”, a mai spus profesorul constănţean.

Ti-a placut?

1814

afisari