18°

București

ULTIMA ORA

Răzvan Raț: „E oarecum frustrant să nu mai fiu căpitan”


Intrat în vederile noului selecționer după ce a lipsit la meciul cu Muntenegru, Răzvan Raț anunță că dacă va fi convocat pentru dubla cu Armenia și Kazahstan de luna viitoare își dorește să fie din nou căpitan.

Selecționerul Cristoph Daum a anunțat lotul lărgit pentru dubla cu Armenia și Kazahstan, printre potențialii selecționabili aflându-se și Răzvan Raț, fostul căpitan al tricolorilor. În absența lui, la jocul cu Muntenegru, Dragoș Grigore a fost cel care a purtat banderola.

„Nu știu care au fost motivele pentru care Dragoș Grigore a fost căpitanul naționalei la meciul cu Muntenegru, dar, sincer, eu m-am bucurat pentru Dragoș. El e unul dintre prietenii mei de la națională și sunt de părere că pentru Dragoș a venit foarte bine acest lucru. E mai puțin important la ce se aștepta lumea și că decizia a fost un pic surprinzătoare pentru unii. Daum este omul care simte mai bine vestiarul și el ia deciziile. Nu știu dacă Dragoș va rămâne căpitanul echipei, vom vedea” a declarat pentru ziarulring.ro Răzvan Raț.

Fotbalistul lui Rayo Vallecano nu ascunde că și-ar dori foarte mult să fie desemnat din nou căpitan. „Nu contează ce cred eu și nu contează ce crede nimeni. Cristoph Daum hotărăște singur. S-a mai întâmplat să joc la națională fără să fiu căpitan. Banderola nu a fost niciodată ceva după care am tânjit. Am vreo 30 de meciuri la națională cu banderola pe braț, am purtat-o cu mândrie și responsabilitate și o voi mai purta dacă mi se va mai da ocazia. Am 113 selecții la națională iar anul viitor în februarie fac 16 ani de la prima convocare și voi face totul să fiu în continuare chemat la națională. Pentru mine asta este mai important decât banderola de căpitan. E oarecum frustrant să nu mai fiu căpitan dar asta este. Dar oricâte selecții aș avea și oricâți ani la echipa națională până la urmă nu sunt decât un jucător. E clar că mi-aș dori să fiu căpitan dar ce vreau eu contează mai puțin” a spus Raț.

În altă ordine de idei, Raț spune că România a pornit cu stângul în actualele preliminarii ale CM. „E o grupă dificilă, nu ne va fi ușor pentru că am pornit cu stângul în această campanie având în vedere că am făcut egal acasă. Teoretic, nu avem voie să cedăm puncte acasă” a mai spus Raț. 

Ti-a placut?

1058

afisari