ZiarulRing

25-apr.2024

ULTIMA ORĂ

SPORT

Robert Moldoveanu, adus de Stoican la echipa mare a lui Dinamo

 A fost vedeta ultimului meci susţinut de naţionala U16 contra echipei similare a Ungariei, în cadrul Turneului UEFA de dezvoltare.

Avatar

Publicat

pe

 A fost vedeta ultimului meci susţinut de naţionala U16 contra echipei similare a Ungariei, în cadrul Turneului UEFA de dezvoltare. Dinamovistul Robert Moldoveanu a reuşit să atragă atenţia şefilor clubului „alb-roşu”, iar Flavius Stoican l-a chemat la antrenamentele echipei mari.

Nu multă lume auzise de Robert Moldoveanu, dar, de la finalul săptămânii trecute, numele puştiului este pe buzele tuturor. Moldoveanu, în vârstă de 16 ani, a marcat două dintre cele şase goluri ale României în partida cu Ungaria şi a atras atenţia.

Tânărul nu este însă la prima ispravă, el marcând şi la alte categorii de vârstă. De exemplu, acum ceva mai mult de un an, Robert Moldoveanu a înscris ambele goluri ale României U15 contra Italiei, scor 2-4.

„La acel meci, Robert a înscris, dar s-a accidentat.A avut o entorsă la genunchi care l-a ţinut şase luni pe tuşă. Şi-a revenit şi acum este din nou acelaşi fotbalist pe care îl ştiam”, a spus, pentru „ring”, Gabriel Răduţă, şeful Centrului de Copii şi Juniori de la Dinamo.

Sprijin de la prima echipă Evoluţiile excelente pe care Moldoveanu le-a avut la juniorii dinamovişti şi la naţională au atras atenţia staffului tehnic al echipei din Liga I. Flavius Stoican l-a cerut insistent la echipa mare, deşi abia a împlinit 16 ani.

„Mâine este chemat la antrenamentele echipei mari. Nu am apucat să-l văd, însă sunt informat în permanenţă despre tot ce se întâmplă la grupele de juniori. Ştiam despre el, acum urmează să-l văd şi între fotbaliştii adevăraţi. Este o zi mare pentru el, sper să se acomodeze repede la rigorile echipei mari pentru că este încă un copil. Din partea mea va avea tot sprijinul. De acum, depinde numai de el dacă va reuşi să se impună”, a declarat, pentru „ring”, Flavius Stoican, antrenorul lui Dinamo.

Advertisement

La naţională, de mai mulţi ani Fotbalistul care la juniorii lui Dinamo a fost sub comanda antrenorului Gabriel Preoteasa este în circuitul naţionalelor de mai mulţi ani, el activând la mai multe categorii de vârstă. Robert Moldoveanu este descris de cei care îl cunosc drept un jucător rapid, tehnic şi inteligent.

„Când un elev de-al nostru marchează pentru echipa naţională, trăim şi noi, antrenorii de la club, sentimentul datoriei împlinite. E un băiat de mare viitor: inteligent, tehnic, rapid. Robert a intrat în circuitul naţionalei de mai multă vreme şi demonstrează că este unul dintre componenţii de bază la categoria lui de vârstă”, a declarat şeful „pepinierei” de la Dinamo, Gabi Răduţă.

„Este una dintre marile speranţe ale clubului. Este un pariu pentru noi şi sunt sigur că nu ne va dezamăgi. Spun asta pentru că îi ştiu caracterul. Este un copil cuminte şi educat.”, Gabriel Răduţă

„Robert Moldoveanu este un jucător foarte talentat. Este crescut la Dinamo şi a ajuns deja la echipa a doua. E pregătit să facă pasul la echipa mare.”, Gabriel Răduţă

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *