18°

București

ULTIMA ORA

Steaua, victorie controversată cu Viitorul


Echipa campioană i-a învins, la Ovidiu, pe cei de la Viitorul, dar multe voci contestă arbitrajul centralului Marcel Bârsan. În primul rând, oaspeţii au deschis scorul dintr-un penalty discutabil, pentru ca diferenţa să fie majorată după un henţ indubitabil.

Chiar dacă scorul nu ar lăsa loc de interpretări, 3-1 pentru Steaua, victoria “roş-albaştrilor” a fost obţinută şi datorită unui uşor avantaj acordat de arbitrul întâlnirii. Primul gol a fost marcat dintr-un penalty acordat cu lejeritate, iar scorul a devenit 2-0 pentru oaspeţi după un henţ clar ca lumina zilei. “Meciul s-a decis la acea lovitură de la 11 metri. Nu cred că Steaua avea nevoie de ajutorul arbitrilor. Centralul nici nu a văzut, deşi era lângă fază, dar adiţionalul a intervenit. Sperăm în continuare să ne revenim şi să avem evoluţii mai bune. Cum să dai aşa un penalty, e incredibil! Apoi henţ... Nici Cristina Neagu, la handbal, nu preia mingea aşa de bine!”, a declarat cu umor jucătorul Viitorului Romario Benzar la finalul partidei. Fostul oficial al Stelei Mihai Stoica a recunoscut henţul, însă despre lovitura de pedeapsă a declarat că a fost acordată corect. „A fost penalty clar la Stanciu, nu se poate nega evidenţa. A fost henţ la Popa, după un carambol imposibil de reperat între doi adversari, am fi ipocriţi să nu recunoaştem. Am obţinut o victorie în cea mai dificilă partidă de până acum în play-off. Vom avea un meci complicat peste 10 zile la Turnu Severin împotriva unei echipe cu o organizare foarte bună”, a spus MM Stoica.

Reghecampf e încrezător

După meci, tehnicianul Stelei a declarat că nimeni nu poate învinge echipa “roş-albastră”. “Deocamdată suntem în spatele celor de la Astra, dar victoria de azi este un pas important. Dacă jucăm la adevărata noastră valoare, nu ne poate bate nimeni în Liga I. La pauză am fost nevoiţi să-l schimbăm pe Hamroun, a avut ceva probleme la picior. Cred că vom reuşi să creăm o euforie foarte mare în jurul nostru odată cu revenirea pe Arena Naţională şi dacă ne vom antrena din nou în Ghencea”, a spus Laurenţiu Reghecampf. “Pentru mine, meciul s-a jucat până când s-a deschis scorul. Sunt detalii mici care fac lucrurile mari. Steaua are jucători cu experienţă, puternici. Lucrurile mergeau bine până la acea fază (n.r. – acordarea penalty-ului). Situaţia este clară, n-am ce să spun. Sunt meciuri mari în play-off şi micile detalii fac diferenţa. Nu vreau să ajung pe la comisii. Spuneţi şi voi dacă a fost penalty la Stanciu sau dacă Popa a jucat mingea cu mâna…”, a declarat Gheorghe Hagi.

Ti-a placut?

828

afisari