18°

București

ULTIMA ORA

Steliano Filip: Trecem de grupe la Euro!


A fost unul dintre jucătorii remarcaţi ai amicalului dintre România şi Spania. Steliano Filip a securizat excelent flancul stâng al apărării în faţa lui Pedro şi Mata, doi reprezentanţi de marcă ai fotbalului mondial.

Ecourile prestaţiei excelente reuşite de români contra Spaniei se sting încet-încet. La două zile de la remiza obţinută în faţa campioanei Europei, dinamovistul Steliano Filip a făcut o radiografie a jocului. „A fost un meci tare şi o onoare pentru mine să pot face parte dintre jucătorii care au evoluat în această partidă. Mă bucur din suflet că echipa a jucat bine şi că am reuşit să încheiem neînvinşi. Ştiam ce adversar întâlnim şi ne-am luat toate măsurile. Spania este o echipă foarte bună, cu fotbalişti care evoluează la cele mai mari echipe de pe continent, dar ne-am mobilizat la maximum şi am reuşit să ne atingem scopul. Egalul acesta este echivalent cu o victorie având în vedere diferenţa de valoare dintre România şi Spania. Am fost foarte motivaţi, domnul Iordănescu ne-a cerut să demonstrăm că avem valoare şi să arătăm că ne place fotbalul. Am jucat şi fără presiune, având în vedere că a fost doar un amical. La Euro va fi cu totul altceva”, a declarat, pentru „ring”, fundaşul dinamovist.

Franţa nu e Spania…

Încercând să facă o comparaţie între adversarul din amical şi cel din primul meci de la Euro, Filip este de părere că Franţa este o echipă cu un joc mai direct. „Nu cred că Spania este de aceeaşi factură cu Franţa, echipă cu care jucăm chiar în deschiderea Turneului Final. Singura asemănare ar fi că sunt de acelaşi nivel valoric. Ambele echipe au jucători de mare valoare care evoluează în campionatele tari ale Europei, însă stilurile lor diferă. Spania este o echipă de posesie, care îşi sufocă adversarul, în timp ce Franţa are un joc mai direct pe poartă. Francezii stau foarte bine la capitolul jucători de atac. Sunt foarte puternici şi au o mare viteză. În plus, francezii vor avea şi avantajul terenului propriu la Euro”, a mai spus Filip.

Elanul tinereţii compensează lipsa experienţei

Steliano Filip îşi doreşte îmbunătăţirea cifrei 14 din dreptul meciurilor fără înfrângere la naţională. „Ne dorim cu toţii să îi facem fericiţi pe suporterii noştri, pe români în general. Am legat 14 rezultate fără înfrângere. Asta este foarte bine şi ne dă încredere în continuare. Vrem să îmbunătăţim această serie pozitivă chiar dacă ştim că va fi foarte greu. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să ne pregătim la cel mai înalt nivel şi să fim conştienţi de dificultatea confruntărilor care vin la Euro. Dacă ne vom respecta sarcinile 200 la sută, eu cred că vom reuşi să ne îndeplinim obiectivul, acela de a trece de grupe la Euro. Ne dorim cu toţii asta şi eu chiar cred că se poate. Este bine că apar jucători tineri care bat la porţile naţionalei şi confirmă aşteptările. Vrem să ne afirmăm şi venim cu o dorinţă în plus să demonstrăm. Cred că elanul nostru tineresc compensează lipsa de experienţă, iar asta s-a văzut în jocul cu Spania, când am avut momente în care am dominat şi am pus adversarul sub presiune”, a afirmat Filip.

A avut numărul

Jucătorul lui Dinamo a declarat că a fost surprins când a descoperit în vestiar că tricoul său are pe spate, în loc de  numărul său de joc, . „A fost o iniţiativă de lăudat a federaţiei. A fost chiar interesant să promovăm învăţarea matematicii de către copii. Eu am avut  pe spate. Ne-am amuzat în vestiar când am văzut tricourile, pentru că iniţial nu am ştiut despre ce este vorba”, a mai spus Filip.

Ti-a placut?

822

afisari