18°

București

ULTIMA ORA

Gregory Tade a readus gustul victoriei în tabăra Stelei


Steaua a reuşit, în sfârşit, să obţină o victorie împotriva Astrei în acest sezon. Cu o echipă formată mai mult din rezerve, Steaua s-a impus prin golul lui Gregory Tade şi a încheiat seria de patru meciuri fără victorie.

Elevii lui Laurenţiu Reghecampf au redescoperit, în aecastă seară (n.r.-miercuri), gustul victoriei după ce au reuşit să se impună în faţa Astrei pentru prima oară în acest sezon. Deoarece Steaua şi Astra se vor mai întâlni din nou, duminică, în a doua etapă a play-offului, cei doi tehnicieni au ales să îşi odihnească jucătorii importanţi. Începutul de partidă le-a aparţinut giurgiuvenilor, dar prima fază importantă a venit abia în minutul 35, când Daniel Florea a şutat din careu, mingea lovind bara. Faza a reprezentat momentul de trezire a steliştilor, care au reuşit primele atacuri periculoase, însă, până la finalul primei reprize, scorul de pe tabelă nu s-a modificat. Giurgiuvenii au început în forţă şi cea de-a doua repriză, reuşind să-i ţină pe stelişti minute bune în propria jumătate, iar Daniel Florea a trecut din nou pe lângă gol.

La locul potrivit

Steaua a reuşit să deschidă scorul în minutul 63, în urma unei greşeli a lui Scarlatache. Încercând să scoată mingea din careul Astrei, acesta pur şi simplu i-a pasat lui Adi Popa, care a trimis din 16 metri în bară, balonul a ajuns în dreptul lui Tade, care a înscris în poarta goală. Francezul a reuşit, astfel, să îşi spele păcatele pentru gafa comisă în startul primei reprize, când a şutat paralel cu poarta. Atacantul s-a mai făcut de râs încă o dată în minutul 75, după ce a călcat pe minge în momentul în care scăpase singur cu portarul. Steaua a fost la un pas să mărească diferenţa în ultimul minut din prelungiri, însă Carp a tras peste bară din şase metri.

Şumudică: “N-am avut noroc”

După meci, Marius Şumudică, antrenorul Astrei, care a revenit pe banca tehnică după ce i-a fost amânată suspendarea, a declarat că nu i se pare corect rezultatul. „Consider că am dominat meciul, dar n-am avut noroc. Steaua, până la gol, n-a avut nicio ocazie. Nu prea m-a interesat acest joc. N-am vrut să risc. Am odihnit cinci-şase jucători, importantă e partida din campionat, că de acolo vin banii”, a declarat tehnicianul.

Chiajna-Dinamo, mâine seară

Cea de-a doua semifinală a Cupei Ligii, Chiajna-Dinamo, se joacă mâine seară (n.r.-joi), de la ora 18.00. Gazdele nu au mai câştigat din luna ianuarie, iar dinamoviştii s-au impus clar în cele două întâlniri din campionat: 3-1 şi 4-0.

Foto: agerpres

Ti-a placut?

1403

afisari