18°

București

ULTIMA ORA

ACUZAŢII FĂRĂ PRECENDENT: Udrea apasă cu tocul PE GRUMAZUL LUI BĂSESCU


Consultantul politic Cozmin Gușă a explicat, în direct la Realitatea TV, că acțiunile lui Traian Băsescu din ultima perioadă, făcând referire la amendamentele depuse de fostul șef al statului la Legea grațierii, sunt rezultatul unei frici pe care acesta o resimte față Elena Udrea și de informațiile pe care fostul ministru ar putea să le divulge, informează stiripesurse.ro.

Potrivit sursei citate, consultantul politic Guşă a arătat că Traian Băsescu de astăzi nu dorește să spună adevărul, ci este un Traian Băsescu care are compasiune față de cei cu condamnări prea mari. Fostul președinte acționează, astăzi, în baza fricii pe care o are, iar lui acum îi este foarte frică exact de persoana care poate să-i facă cel mai mult rău în România. Acea persoană se numește Elena Udrea, care a sperat că Traian Băsescu va fi mai sofisticat sau mai consolidat în strategia lui comună cu Sebastian Ghiță, în a reuși să impună amnistia și grațierea înaintea unor condamnări.

„Elena Udrea nu putea să fie sugerată ca fiind o mamă a relelor fără un tată al relelor”

Concret, Guşă a spus: „Traian Băsescu nu a fost nici consolidat în aceste strategii, nici priceput în a le impune, iar astăzi o Elena Udrea care tace într-un mod strategic pentru mine este evident că în timp ce tace apasă cu tocul sau cu vârful pantofului puternic pe grumazul lui Băsescu. Dacă stăm să ne gândim, nu putem să ajungem la concluzia că Elena Udrea este mama relelor din România. Elena Udrea nu putea să fie sugerată ca fiind o mamă a relelor fără un tată al relelor. Adică cel care astăzi ne divulgă sistemul, care cere arestarea lui Kovesi, Coldea și alții. Oameni care l-au servit sau care l-au deservit în virtutea numirii pe care el le-a făcut-o pe rând fiecăruia dintre ei”.

Guşă a mai subliniat că Elena Udrea deține multe dintre secretele importante ale lui Traian Băsescu, secrete care conturează lucururi făcute de fostul ministru și de pe urma cărora a beneficiat fostul președinte: „Sigur că cu cei pe care i-am menționat mai devreme nu are soluție decât să-i denigreze public, însă cu Elena nu merge așa. Elena este, probabil, depozitarea tuturor secretelor și a influențelor transferate către ea din partea lui Traian Băsescu, iar acolo nu mai merge. Și eu cred că Elena Udrea este hotărâtă să nu mai facă pușcărie și nici nu dorește să plătească pentru oalele sparte de Traian Băsescu. Pentru că nu putem să ne închipuim că Elena Udrea face pușcărie de ce? Pentru că a fost consiliera lui Băsescu, că a fost candidata lui Băsescu la președinția PNL, că a fost numită prin influența lui Băsescu ca ministru. Dacă Băsescu a fost la originea tuturor acestor lucruri, este evident că el a fost, pe cale de consecință, și beneficiarul unor lucruri pe care le-a făcut sau le-ar fi făcut Elena Udrea. Deci aici vorbim despre un posibil șantaj major pe care Băsescu îl aplică unora, dar șantaj care astăzi este aplicat și asupra lui cu foarte multă precizie și duritate”.

„Este clar că este dominat de o groază, care nu poată să vină decât din partea Elenei Udrea”

În opinia sa, Traian Băsescu, atât ca personalitate politică, cât și ca om public, se înmulțește cu zero prin ceea ce a făcut acum, prin aceste propuneri de modificare a legii amnistiei și grațierii. „El nu este nici tâmpit, dimpotrivă, este foarte inteligent, nu este nici necalculat, este clar că acum este dominat de o groază, care nu poată să vină decât, în primul rând, din partea Elenei Udrea și, sigur, și din partea altora. Probabil că cel mai vașnic candidat la locul doi al celor care îl sperie pe Băsescu este și Sebastian Ghiță, care pe perioada din această toamnă, în care timp de câteva luni s-au întâlnit neîntrerupt, a avut grijă să-și securizeze toate informațiile necesare”, a punctat Cozmin Gușă. Şi a continuat: „Este în această situație complicată. Nu-i vreo fericire. E un om care a condus 10 ani România, e un om care a girat anumite deal-uri externe, ne dăm seama că au fost girate prost, și e un om care are o moștenire informațională pe care, atenție, nu prea poate să o folosească. Eu sunt convins că Traian Băsescu are documente de șantaj împotriva unora pe care îi nominalizează. Dar mai sunt convins că mare parte din acele documente sunt secretizate și nu poate să le folosească fără implicație penală. De aici vin instigări și intermediari prin care Traian Băsescu ne sugerează anumite lucruri. Sunt anumite investigații jurnalistice care, practic, sunt ale lui, dar sunt asumate de alții”.

Ti-a placut?

1503

afisari