18°

București

ULTIMA ORA

(P) 10 motive pentru a apela la o firmă de rent a car


Domeniul închirierilor auto este într-o continuă dezvoltare şi în România, în condiţiile în care tot mai multe persoane conştientizează avantajele pe care le oferă închirierea unei maşini în diverse situaţii.

Dacă într-o perioadă nu foarte îndepărtată închirierea unei maşini era privită doar ca o soluţie de rezervă, această alternativă a început să se transforme într-o soluţie căutată tot mai des. Motivele enumerate în cele ce urmează, se aplică atât celor care deţin un autoturism proprietate personală, cât şi categoriei de şoferi care nu se află în posesia unui autovehicul, sau a celor care îl au momentan indisponibilizat.

  1. Reducerea uzurii la maşina personală

Închirierea unei maşini presupune evitarea adăugării de kilometri parcurşi la autoturismul proprietate personală. Acest lucru înseamnă implicit şi reducerea gradului de uzură al acesteia, combinat cu elementul călătoriilor reuşite alături de o maşină închiriată foarte bine întreţinută.

  1. Spaţiu pentru bagaje şi confort

În unele cazuri maşina personală se dovedeşte a fi neîncăpătoare sau suficient de confortabilă pentru o călătorie îndelungată. A pleca împreună cu rudele sau prietenii într-o vacanţă cu maşina impune un anume grad de confort şi un spaţiu suficient pentru bagaje. Dacă maşina personală nu îndeplineşte astfel de obiective, o maşină închiriată aleasă după astfel de criterii, poate să mulţumească din toate punctele de vedere.

  1. Mobilitate indiferent de situaţie

În acest caz poate fi vorba de persoane care se bazează pe autoturismul proprietate personală pentru deplasări în interes de serviciu, pentru a ajunge zilnic la diverse destinaţii. Odată ce autoturismul personal ajunge în service pentru anumite reparaţii, alternativa închirierii auto oferă un plus de mobilitate şi convenienţă, spre deosebire de alte modalităţi de transport precum taxiuri sau alte mijloace de transport în comun.

  1. Convenienţă la călătoriile cu avionul

În majoritatea cazurilor persoanele care călătoresc cu avionul în interes de serviciu sau personal optează pentru închirieri auto direct din aeroport. O astfel de soluţie se aplică indiferent de oraş, predarea şi primirea autoturismului poate fi făcută chiar la aeroport, pentru un plus de convenienţă. Cei care ajung pe aeroporturi transilvănene apelează la maşini de închiriat Cluj sau Târgu Mureş, călătoriile către aeroportul Bacău pot fi efectuate prin servicii de rent a car Bacău, în aceeaşi situaţie se află şi capitala şi oricare alt oraş din ţară în care există un aeroport.

Odată ajunşi la destinaţie, călătorii evită costurile ridicate ale serviciilor de taxi, întrucât majoritatea aeroporturilor sunt situate la o distanţă destul de mare de centrele urbane. Cum mijloacele de transport în comun nu sunt viabile, în condiţiile în care numărul bagajelor este mare, varianta închirierilor auto devine cea mai bună opţiune.

  1. Diversitate în opţiuni

Societăţile care oferă servicii de rent a car pun la dispoziţia doritorilor parcuri auto din care aceştia pot să aleagă modelul, marca şi tipul vehiculului dorit.

Deplasările în centre urbane mari aduc necesitatea unei maşini cu un consum redus, uşor de parcat şi manevrat. Clasa compactă propusă de diverse firme de rent a car din Cluj, Bucureşti, Târgu Mureş, Bacău, Iaşi şi alte oraşe devine o soluţie mai mult decât avantajoasă.

O vacanţă cu familia poate să însemne un număr mare de persoane şi bagaje. O maşină închiriată din clasa celor de familie sau a van-urilor poate fi soluţia perfectă în acest caz. Dacă deplasarea se va efectua pe drumuri montane sau şosele şi porţiuni cu un grad de dificultate ridicat, clasa SUV-urilor şi a jeep-urilor mulţumeşte şi aceste exigenţe. În acest fel, oricare ar fi scopul şi tipul călătoriei, maşinile de închiriat sunt soluţia perfectă.

  1. Cheltuielile sunt mai reduse

Pentru unii costurile închirierii unui autoturism pot să pară foarte ridicate. Ceea ce foarte mulţi nu iau în considerare este însă faptul că pentru o maşină proprietate personală trebuie să plătească taxe, impozite, asigurări, întreţinere, revizii, schimburi de piese uzuale şi aşa mai departe.

Astfel de cheltuieli sunt suportate în întregime de firmele de rent a car, beneficiarul serviciului de închiriere având doar obligaţia de a achita contravaloarea acestuia şi a combustibilului consumat. Raportul înclină balanţa din nou asupra maşinilor închiriate!

  1. Mobilitate ridicată, chiar şi într-un oraş nou

O deplasare în interes de serviciu sau chiar şi în timpul unei vacanţe aduce călătorii adesea în oraşe noi. Folosirea taxiurilor sau a mijloacelor de transport în comun poate fi problematică, însă o maşină închiriată dotată cu navigaţie GPS rezolvă rapid orice problemă.

Chiar şi pentru un turist ce ajunge pe aeroportul din Cluj pentru un concediu în regiunea Transilvaniei, serviciile de închirieri auto Cluj reprezintă opţiunea ideală.

  1. Ocazii speciale şi autoturisme în cele mai bune condiţii

Chiar şi pentru evenimente deosebite, varianta închirierilor auto este tot mai căutată. Cei ce vor să impresioneze pot opta pentru autoturisme din clasa de lux, care atrag toate privirile.

  1. Siguranţă în deplasare

Fiecare maşină deţinută de o societate de închirieri auto se află în cele mai bune condiţii, în perfectă stare de funcţionare. Autoturismele sunt întreţinute foarte bine şi nu dezamăgesc din nicio privinţă, fiind perfecte indiferent de scopul călătoriei. Siguranţa în deplasare este garantată şi grijile beneficiarului total înlăturate în această privinţă.

  1. Poţi încerca modele noi şi diferite, oricând

Poate că unii doar visează să conducă o maşină de lux, sau să îşi facă o intrare la un eveniment special cu un autoturism care să atragă priviri. Alte persoane poate că îşi doresc doar o experienţă nouă de a conduce, fără a trebui să cumpere un nou autoturism.

Situaţiile sunt şi în acest caz diverse, însă varianta închirierilor auto vine cu răspunsurile potrivite. Modelele şi mărcile de vehicule sunt disponibile în variante diverse, de la clase compacte şi economice până la maşini de familie, autoturisme din clasa lux, jeep-uri sau SUV-uri.

Confort, convenienţă, disponibilitate şi accesibilitate indiferent de situaţie, dar şi costuri reduse - toate aceste avantaje, alături de seria motivelor enumerate mai sus, sunt elemente mai mult decât suficiente pentru a alege serviciile de rent a car. Condiţiile sunt avantajoase, există şi varietate în opţiuni iar mobilitatea este asigurată indiferent de situaţie. Închirierile auto reprezintă într-adevăr opţiunea perfectă!

Ti-a placut?

9277

afisari