18°

București

ULTIMA ORA

(P) Echiparea mașinii pentru sezonul rece. Cum să alegi cele mai bune cauciucuri de iarnă?


Orice șofer își dorește ca atunci când este la volan să aibă deplină încredere, să se simtă confortabil și să știe că atât el și ceilalți pasageri din mașină, precum și alți participanți în trafic, sunt în deplină siguranță. Ei bine, sezonul rece necesită și o pregătire mai atentă a mașinii, în acest sens alegerea unor cauciucuri de iarnă cât mai adecvate condițiilor pe care le oferă șoselele este chiar obligatorie.

Din acest motiv, alegerea acestora trebuie să țină cont de mai multe detalii, astfel încât șofatul să nu fie un moment de emoție sau nesiguranță, ci o activitate plăcută și plină de încredere. Pentru a vedea care sunt cele mai importante detalii la care trebuie să fie atent un proprietar de mașină atunci când achiziționează cauciucuri de iarnă, specialiștii de la Anvelomag.ro ne vor împărtăși din cunoștiințele lor.

În cele ce urmează vom vorbi despre necesitatea acestor cauciucuri de iarnă, ce face diferența între acestea și cele adresate sezonului de vară, precum și opțiunile care sunt mai bune atunci când se face o astfel de alegere. Să vedem ce sfaturi ne-au oferit experții:

De ce este nevoie de cauciucuri de iarna?

Condițiile de drum regăsite în timpul sezonului rece nu sunt întocmai cele mai bune. De foarte multe ori acestea prezintă polei, zăpadă și gheață. În aceste condiții o mașină este supusă unor numeroase riscuri dacă nu este dotată corespunzător.

Controlul unui autoturism ține în mare măsură de calitatea anvelopelor pe care le prezintă, de experiența șoferului, precum și de condiții de drum, calitatea asfaltului, vizibilitate, temperatură, precipitații, etc.

În acest sens, folosirea unor cauciucuri de iarna este nu doar o simplă opțiune ci este chiar obligatoriu reglementată în legislație. Așadar, pentru a evita producerea unui accident, pentru a ajunge în timp util la destinație și pentru a avea parte de confort și siguranță, echiparea unei mașini cu cauciucuri de iarna este cea mai rațională decizie.

Care este diferența între cele de iarnă și cele de vară?

Este important de știu care sunt caracteristicile ce fac diferența între anvelopele realizate pentru vară și cele speciale pentru sezonul rece. Principalul aspect ce iese în evidență este cel ce ține de materialul folosit. În cazul celor de iarnă acesta este mai bine adaptat unor temperaturi scăzute, în general cele mai mici de 7 grade Celsius. Cum este adaptat? Ei bine, acesta se păstrează la fel de moale și contactul cu solul este la fel de puternic, astfel încât mașina va putea fi controlată mai ușor și nu va aluneca.

Pe de altă parte, cele specifice sezonului cald sunt realizate dintr-un material care rezistă foarte bine la temperaturi ridicate, mai mari de 7 grade Celsius, fiind perfecte pentru asfaltul încins din perioada verii, dar care în condițiie de temperaturi scăzute se întăresc și mașina prezintă un risc ridicat de accident.

De asemenea, un alt aspect care oferă acea diferență între un cauciuc de iarnă și unul de vară este designul. Când ne referim la cauciucuri de iarnă vom sesiza anumite striații și adâncituri, șanțuri, cu rol de a crește aderența atunci când drumul este înzăpezit, acestea fiind de dimensiuni mai mici și altfel așezate la anvelopele de vară.

Cum poți alege pe cele potrivite?

Orice proprietar de mașină trebuie să aleagă exact anvelopele de care are nevoie și care sunt perfecte pentru tipul de autoturism pe care îl conduce. Din acest motiv, site-ul anvelomag.ro oferă utilizatorilor posibilitatea de a selecta anvelopele necesare în funcție de mai multe criterii, precum lățimea, înălțimea, diametrul, tipul de sezon sau brandul preferat.

Ce prezintă oferta Anvelomag.ro?

Fiind un reper în ceea ce privește calitatea produselor pe care le comercializează, oferta magazinului online Anvelomag.ro este una foarte variată și la care se poate apela cu încredere dacă se dorește fiabilitate, profesionalism și seriozitate.

Persoanele care ajung în cadrul site-ului Anvelomag.ro pot alege dintr-o serie de branduri recunoscute pentru perfecțiunea pe care o prezintă produsele realizate, din rândul acestora enumerând Dunlop, Bridgestone, Michelin, Pirelli, Continental sau GoodYear.

Totodată, în cadrul acestui magazin online se mai pot achiziționa diverse accesorii precum jante sau capace pentru roți, iar toate acestea pot fi aduse la adresa cumpărătorului, fiind livrate chiar în mod gratuit.

Cei care își doresc să afle mai multe detalii o pot face folosind următoarele date de contact:

SC ANVELOMAG TOP AUTO SRL

Telefon: 0371 780 780 sau 0737 351 099

Str. Dumbravei, nr. 27, Pitești

E-mail: office@anvelomag.ro

www.anvelomag.ro

Ti-a placut?

950

afisari