18°

București

ULTIMA ORA

Curăţenia din pieţele sectorului 4 a început cu "protejaţii" lui Ştefan Florescu


Ştirea de săptămâna trecută despre cele peste 50 de chioşcuri din Piaţa Sudului demolate a făcut înconjurul presei, însă nimeni nu pare să fi observat un detaliu extrem de important, pe care „ring” l-a semnalat şi cu alte ocazii. Acele chioşcuri funcţionau ilegal, iar fostul şef al pieţelor din sector Ştefan Florescu a închis ochii la încălcarea legii.
Noul primar al sectorului 4, Daniel Băluţă, şi-a început promiţător interimatul, cu un proiect de anvergură: un proces de transformare a Pieţei Sudului, care va debuta cu igienizarea spaţiilor insalubre în care se comercializează alimente laolaltă cu alte mărfuri şi va continua cu demolarea construcţiilor ilegale amplasate pe domeniul public. Printre primele semne de intrare în normalitate s-a numărat şi demolarea a aproximativ 55 de chioşcuri care nu aveau autorizaţii de construcţie. Prin urmare, şi prelungirea contractelor cu Direcţia Pieţe şi Gestionare Activităţi Comerciale Sector 4 s-a făcut fără temei legal, în contextul în care agenţii comerciali nu pot închiria un spaţiu inexistent în evidenţele administraţiei. “Alimentele din aceste chioşcuri se comercializau în condiţii insalubre, iar accesul pe trotuare şi în piaţă era mult îngreunat. Dincolo de aspectul estetic şi de confortul oamenilor, vorbim de sănătatea lor, de accesul în piaţă în situaţii de urgenţă şi, mai presus de orice, de respectarea legii. Trebuie să facem curat şi la propriu, şi la figurat în pieţe. Există legi pentru toate aceste situaţii, trebuie doar aplicate.”, a declarat primarul sectorului 4, Daniel Băluţă.
„Situaţia trenează de ceva ani”
Edilul, foarte supărat din cauza neregulilor găsite, ameninţă: “Vom retrage şi acordul de funcţionare pe care comercianţii l-au primit de la Primăria Sectorului 4, pentru că este lovit de nulitate, din moment ce trebuie să faci dovada spaţiului pentru a primi acest acord. Contractele au fost prelungite abuziv printr-un act adiţional, şi nu prin licitaţie, aşa cum prevede legea. Situaţia trenează de câţiva ani”. Aceşti câţiva ani sunt sinonimi cu perioada în care cel care tăia şi spânzura în pieţele din sectorul 4 a fost Ştefan Florescu, etern candidat la Primăria Sectorului 6, protejat al lui Piedone, dat afară de actualul edil la finalul lunii noiembrie. Florescu s-a făcut că plouă de fiecare dată când a trecut pe lângă chioşcurile ilegale şi nu i-a păsat că legea era călcată în picioare chiar în ograda sa.
Incompatibil şi acuzat de cumpărare de voturi
Conform mondonews.ro, “Ştefan Florescu a fost găsit incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate încă din 2012, iar în decursul anilor numele său a apărut în tot felul de situaţii controversate, cum ar fi cumpărarea de voturi şi bătaia unor jurnalişti. Ultima situaţie de acest gen datează din toamna lui 2015, când inspectorii de la Curtea de Conturi au dat năvală la Direcţia Administraţiei Pieţelor din sectorul 4, unde Ştefan Florescu a făcut o grămadă de afaceri necurate pe bani publici”. Despre contracte din bani publici cu firme dubioase a scris şi „ring” în mai multe rânduri. Oricum, dezvăluirile vor continua până când justiţia din România va ajunge şi la „băiatul deştept din pieţele Capitalei”.

Foto: Mediafax/ Andreea Alexandru

Ti-a placut?

1698

afisari