18°

București

ULTIMA ORA

Daniel Băluţă: “Vreau normalitate în sectorul 4!"


A preluat conducerea Primăriei Sectorului 4 al Capitalei într-un moment administrativ extrem de dificil: imediat după incendiul de la clubul Colectiv, pe fondul emoţiei generale şi al protestelor de stradă organizate în urma tragediei care a provocat zeci de morţi şi răniţi. Acum, aproape de finalul mandatului său ca primar interimar, Daniel Băluţă spune că una dintre cele mai mari realizări ale sale este că a reuşit să repună instituţia pe drumul către normalitate. De altfel, normalitatea pare să fie laitmotivul mandatului său, dar şi al campaniei electorale în care s-a înscris în calitate de candidat al PSD pentru funcţia de primar al sectorului 4.

Aţi fost desemnat candidatul PSD la Primăria Sectorului 4. Ce a stat la baza desemnării dvs. şi cum aţi primit această propunere?

Trei motive au stat la baza desemnării mele: capacitatea administrativă (sunt în administraţie de mai mulţi ani, în calitate de consilier local şi viceprimar), cunoaşterea problemelor sectorului (m-am născut, am crescut şi am învăţat aici, având un business medical tot în sectorul 4) şi spiritul de echipă. Sunt convins că acestea sunt raţiunile principale în baza cărora PSD mă susţine în competiţia electorală. Partidul cunoaşte proiectul meu social-liberal de dezvoltare a sectorului. Vreau normalitate în sectorul 4!

Definiţi “normalitate”...

Pentru mine, normalitatea trebuie să aducă eliminarea birocraţiei şi, implicit, a corupţiei, dar înseamnă şi un sector în care sunt încurajate investiţiile economice, în care mediul privat creează noi locuri de muncă şi care arată precum un mic oraş inteligent din Occident: cu şcoli şi blocuri reabilitate, cu trotuare şi străzi impecabile, cu spaţii verzi şi locuri de joacă.

„Suntem la muncă, nu în campanie electorală”

Ce schimbări le pregătiţi locuitorilor sectorului 4? Care este strategia dvs. de campanie, pe ce mizaţi?

Vreau să impun un management performant, orientat spre nevoile oamenilor. Suntem conectaţi în permanenţă la problemele cetăţenilor. Avem o forţă de reacţie rapidă, un comandament de acţiune. Continuăm programele de reabilitare termică, de reamenajare a pieţelor, avem un proiect social solid.

Cum vă ajută în campania electorală interimatul pe care l-aţi asigurat la conducerea Primăriei Sectorului 4?

Noi suntem şi în această perioadă la muncă, nu în campanie electorală. Alţii au nevoie de campanie. Noi am identificat şi continuăm să identificăm soluţii pentru cetăţeni. Ei doar promit, eu am făcut deja şi fac.

150 de blocuri, în reabilitare

Numiţi câteva măsuri sociale adoptate încă din primele zile de la preluarea mandatului de primar interimar al sectorului 4.

Am creat cadrul legal pentru a închiria 240 de unităţi locative pentru cei care au fost evacuaţi (tot aici intră listele uriaşe de oameni care au nevoie de locuinţă socială), am ajutat nu doar copiii care au nevoie de burse sociale, ci am alocat burse de studiu şi burse de merit. Mai mult, ne-am ocupat de cei care au înregistrat performanţe - atât copiii, cât şi profesorii care au contribuit la obţinerea acestor rezultate deosebite. Am reuşit, după lupte seculare, ca să-l cităm pe Caragiale, să luăm un pian pentru comunitatea elevilor de la Liceul „Dinu Lipatti”. Iată, pe scurt, ceea ce am realizat doar în luna decembrie 2015. De atunci, printre altele, am mai reuşit să implementăm mai multe proiecte în sprijinul locuitorilor sectorului: „Smart City”, “Grădinarul de la bloc”, acordarea de tichete sociale cu ocazia Sfintelor Sărbători de Crăciun şi de Paşte pentru categoriile defavorizate, demararea lucrărilor de reabilitare termică pentru 150 de blocuri din sector.

Ce le transmiteţi contracandidaţilor dvs.?

Mult succes şi să aibă înţelepciunea şi decenţa de a aborda campania electorală cu fairplay, fiindcă aşa dovedesc respect faţă de locuitorii sectorului 4! Aceştia trebuie să asiste la un concurs de proiecte în sprijinul comunităţii, nu la un bâlci.

„Suntem conectaţi în permanenţă la problemele cetăţenilor.Continuăm programele de reabilitare termică, de reamenajare a pieţelor, avem un proiect social solid.”, DANIEL BĂLUŢĂ, primarul sectorului 4

„Noi suntem şi în această perioadă la muncă, nu în campanie electorală. Alţii au nevoie de campanie. Noi am identificat şi continuăm să identificăm soluţii pentru cetăţeni. Ei doar promit, eu am făcut deja şi fac.”, DANIEL BĂLUŢĂ

Ti-a placut?

1620

afisari