18°

București

ULTIMA ORA

Măsură incredibilă propusă de Metrorex pentru evitarea aglomeraţiei


Metrorex a anunțat miercuri că instituția lucrează la capacitate maximă, cu 62 de trenuri şi trei rezerve, în intervalele cu vârf de trafic (7:00 - 9:00 şi 17:00 - 19:00) , pe toate toate magistralele, iar pentru evitarea aglomerației este posibilă limitarea accesului în stații.

"Ca urmare a condiţiilor meteorologice din această perioadă, Metrorex continuă seria măsurilor pentru îmbunătăţirea serviciului public de transport cu metroul. Astfel, pentru deszăpezirea zonelor de acces în staţiile de metrou, au fost mobilizaţi suplimentar peste 100 de angajaţi. De asemenea, Metrorex a solicitat şi a primit sprijinul autorităţilor de ordine şi siguranţă publică - Poliţia Metrou, pentru dirijarea călătorilor în staţiile cu un trafic crescut – Piaţa Unirii şi Piaţa Victoriei (1 şi 2)", se arată într-un comunicat de presă.

Instituția anunță că, pentru evitarea aglomerației, este posibilă limitarea accesului în staţii, în faţa validatoarelor şi la nivelul peronului. "Alte măsuri pentru diminuarea supraaglomerării peroanelor sunt: evitarea în perioada de vârf de trafic a sosirii simultane a trenurilor la peroanele staţiilor unde se înregistrează un trafic mare de călători, iar infrastructura şi instalaţiile aferente nu permit o dispersare optimă a călătorilor (Piaţa Unirii, Piaţa Victoriei, Dristor); suplimentarea cu personal de conducere a trenurilor pentru micşorarea timpilor de întoarcere a trenurilor la capetele de magistrale, prin preluarea rapidă a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor" se mai arată în comunicatul Metrorex.

Ti-a placut?

2003

afisari