18°

București

ULTIMA ORA

Ministrul Educației: În sectorul 6 nu este grevă, activitatea se desfășoară normal!


Pavel Năstase, ministrul Educaţiei, spune că „activitatea se desfășoară normal în sectorul 6” și că nu se poate vorbi despre o grevă atâta timp cât Ministerul nu a fost notificat, nrespectându-se astfel legea dialogului social.

„Eu cred că nu (se poate numi grevă, n.red.). Așa cum am discutat cu inspectorii generali ieri și azi-dimineață, activitatea se desfășoară normal în sectorul 6. În plus, probele de competențe digitale de la Bacalaureat se desfășoară normal”, a declarat Pavel Năstase, ministrul Educației, la Digi24.

El a precizat că trebuie respectată legea dialogului social atunci când se declanșează un conflict de muncă. „Prima etapă e notificarea către minister, dacă vorbim de confederația sindicală, său către inspectorat sau grupul de școli, dacă e vorba de organizația sindicală locală”, a subliniat ministrul.

„Prin urmare, nu putem vorbi de grevă generală sau locală în sectorul 6, atâta timp cât la minister sau Inspectoratul Municipiului București nu a primit o asemenea notificare”, a mai spus Pavel Năstase.

Ti-a placut?

2937

afisari