18°

București

ULTIMA ORA

Primăria Capitalei acordă stimulente financiare tinerilor care se căsătoresc


Pe ordinea de zi a şedintei de Consiliu General de joi se află un proiect de lege prin intermediul căruia PMB ar putea acorda un stimulent financiar de 1.500 lei tinerilor care se căsătoresc.

Potrivit proiectului, tinerii pot solicita stimulentul în termen de 45 de zile calendaristice de la data căsătoriei. Pentru a fi eligibili, cel puţin unul dintre soţi trebuie să fie la prima căsătorie, să aibă domiciliul sau reședința pe raza municipiului București şi vârsta cuprinsă între 18 și 35 ani.

„Întemeierea unei noi familii este o celulă vie pentru națiune care prelungește existența acesteia, grupa de vârstă cu cea mai mare rată a fertilității fiind 25-29 ani. Dată fiind această situație, tinerii trebuie sprijiniți de către stat în a-și forma familii, devenind astfel mai responsabili, de la vârste timpurii. Ajutorul pentru tinerii căsătoriți va vonsta în stimulente financiare în cuantum de 1.500 lei/familie, acordate dacă unul dintre soți este la prima căsătorie și are domiciliul în București”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Ti-a placut?

712

afisari