18°

București

ULTIMA ORA

Primaria Capitalei oferă un nou stimulent financiar: 2.500 de lei pentru fiecare nou-născut


În ședința Consiliului General al Municipiului București a fost votat, azi, unui proiect de hotărâre potrivit căruia se va acorda un stimulent financiar în valoare de 2.500 de lei va fi acordat pentru fiecare nou-născut.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, în debutul ședinței, că suma va fi acordată atât pentru copiii născuți în maternitățile de stat, cât și în cele private, pentru a nu se crea discriminări. "Cred că, practic, vom pune capăt prin acest stimulent financiar acelui fenomen al 'copiilor invizibili', care se nasc, trăiesc, cresc în familii, dar nu au certificat de naștere, la 14 ani nu au o carte de identitate, nu pot fi vaccinați, nu pot să fie înscriși la școală", a spus Gabriela Firea.

Pentru obținerea stimulentului, este necesar ca măcar unul dintre părinți să aibă domiciliul sau reședința pe raza municipiului București, iar nașterea copilului să fi fost înregistrată într-o maternitate din cadrul unităților sanitare cu paturi de la nivelul Capitalei. Sumele vor fi plătite de către Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București.

Ti-a placut?

3334

afisari