18°

București

ULTIMA ORA

Primarul interimar al sectorului 4, despre situaţia din Piaţa Sudului: "Oamenii au fost traşi pe sfoară, iar eu nu tolerez corupţia"


Un control efectuat, astăzi (n.r.-marţi) , de Poliţia Locală Sector 4 în Piaţa Sudului a scos la iveală o serie de nereguli grave în modalitatea de întocmire a contractelor de închiriere pentru spaţiile comerciale. Panicaţi că-şi vor pierde afacerile, comercianţii s-au dus glonţ la sediul primăriei, unde au organizat un protest spontan.
Verificările Poliţiei Locale Sector 4 la Direcţia de Administrare a Pieţelor i-a pus pe jar pe comercianţii din Piaţa Sudului. Pentru mai multe chioşcuri fără autorizaţie de construcţie s-au trimis somaţii că în termen de 48 de ore urmează să fie evacuate. Ştirea s-a propagat cu iuţeală în toată piaţa. Mai mulţi comercianţi, intraţi în panică, au tras obloanele şi au plecat valvârtej la Primăria Sectorului 4. Au fost momente tensionate, s-a scandat „Hoţii!” şi „Demisia!”, s-a dat vina pe mafie, mai mult decât atât, cei aproximativ 60 de comercianţi au format un meleu în faţa primăriei şi au încercat să intre peste primarul interimar Daniel Băluţă ca să-i ceară explicaţii.
Construcţiile erau, de fapt, tarabe
Daniel Băluţă a explicat, într-o conferinţă de presă ad hoc, ce anume a determinat acţiunea din Piaţa Sudului. „În ultimii şapte ani, Poliţia Locală Sector 4 nu a controlat niciodată Direcţia de Administrare a Pieţelor. În momentul în care s-a efectuat acest control am constatat aspecte ilegale, penale, care mă obligă să iau măsurile necesare şi să anunţ autorităţile statului, DNA-ul, Parchetul pentru soluţionarea lor. Concret, există nişte construcţii, care figurează, de fapt, ca tarabe, pentru care s-au emis contracte de închiriere de către Administraţia Pieţelor, fără ca pentru acele construcţii să existe documente”, a declarat Daniel Băluţă.
Se va găsi o soluţie de relocare a comercianţilor
Primarul interimar al sectorului 4, Daniel Băluţă, a dat asigurări că se va găsi o soluţie pentru cei ale căror chioşcuri urmează să fie demolate. „Oamenii de afară au fost traşi pe sfoară. Eu nu tolerez mafia, corupţia şi voi face tot ce-mi stă în putinţă ca să instaurez normalitatea. Eu am sesizat o neregulă şi nu-mi fac decât datoria de a instaura legea . De aceea, noua conducere a Direcţiei Pieţelor nu poate să continue, în mod ilegal, să prelungească în aceleaşi condiţii aceste contracte, fără să organizăm o licitaţie. Pentru cele 36 de construcţii care vor fi demolate s-a găsit o soluţie. Ele vor fi relocate, avem o hală tot în Piaţa Sudului care poate fi amenajată în scurt timp”, a spus primarul interimar.

Ti-a placut?

1469

afisari