18°

București

ULTIMA ORA

Primarul Robert Negoiţă face lumină în cazul asociaţiei lui Szobi Cseh: “Copiii de la «Gladiatorul» nu vor ajunge în stradă!”


Asociaţia înfiinţată de marele Szobi Cseh este condusă acum de fiul acestuia, Arpad. În acest moment, peste 50 de copii se antrenează într-o sală din sectorul 3 sub îndrumarea lui Arpad. Din cauza unei probleme administrative, primăria nu poate încheia, deocamdată, un contract cu Asociaţia “Gladiator”. Primarul Robert Negoiţă îl asigură însă pe Arpad Cseh că îşi poate continua activitatea fără probleme, având chiar şi o soluţie de avarie.

Fiul regretatului Szobi Cseh semnala, zilele trecute, că proiectul „Gladiator”, moştenirea de suflet a tatălui său, se află în impas din cauza unor probleme cu Primăria Sectorului 3. Într-un interviu acordat realitatea.net, primarul sectorului 3 explică situaţia şi dă asigurări că asociaţia îşi poate continua fără probleme activitatea. “Între Primăria Sectorului 3 şi Asociaţia «Gladiator», pe care Szobi Cseh a condus-o, a existat o strânsă colaborare de-a lungul timpului. Acum, asociaţia este condusă de fiul lui Szobi şi îşi desfăşoară activitatea la Centrul Sportiv Apollo. Problema de fond nu s-a rezolvat şi, din nefericire, nu este de competenţa noastră această rezolvare. Este un caz mai complicat. În acest moment, Primăria Sectorului 3 se află într-un litigiu cu administratorul centrului şi, din acest motiv, deoarece avem un proces pe rol, legea nu permite încheierea unui contract nou cu asociaţia condusă de Arpi, fiul lui Szobi. Nu se pune însă problema ca Arpi şi micuţii pe care îi pregăteşte să fie daţi afară. Suntem însă un stat drept şi, dacă instanţa judecătorească hotărăşte definitiv, în urma litigiului, că primăria nu are calitatea de a închiria către Asociaţia «Gladiator» spaţiul din Centrul Sportiv Apollo, va trebui să respectăm hotărârea instanţei. Noi suntem legaţi de mâini şi de picioare până se pronunţă instanţa, dar, cu siguranţă, copiii pregătiţi de Asociaţia «Gladiator» nu vor ajunge în stradă”, a declarat Robert Negoiţă.

Există chiar şi o soluţie de rezervă

În cazul în care litigiul nu se va soluţiona în favoarea administraţiei locale, edilul sectorului 3 spune că primăria are pregătită o soluţie pentru “Gladiatorul”. “Am pregătit chiar şi o soluţie alternativă, dar trebuie să menţionez că este foarte puţin probabil să trebuiască să apelăm la ea. Dacă totuşi instanţa nu ne dă dreptate, voi iniţia o hotărâre de consiliu local, iar Asociaţia «Gladiator» îşi va muta activitatea în sala de la Mihai Bravu. Ştiu că oficiali din primărie au luat deja legătura cu Arpi şi suntem pregătiţi să îl ajutăm în cazul unei eventuale mutări. Trebuie subliniat însă că nu o să rămână pe drumuri. Le pot garanta personal”, a precizat Robert Negoiţă.

 Un proiect de succes

Asociaţia „Gladiator” s-a înfiinţat la iniţiativa lui Szobi Cseh şi din dorinţa acestuia de a-i ajuta pe copiii fără posibilităţi materiale să se integreze în societate. Astfel, din anul 2005, programul şi-a propus să-i îndrume pe aceşti copii şi, totodată, să-i ajute să-şi canalizeze energia într-un mod pozitiv, prin sport. Programul s-a bucurat de un real succes datorită rezultatelor pe care le-a avut. Majoritatea elevilor au obţinut locuri de muncă în circuri, roluri de cascadori în filme, spoturi TV sau ca alpinişti utilitari.

Ti-a placut?

3532

afisari