18°

București

ULTIMA ORA

Târgul Art Safari, desfăşurat sub semnul Centenarului Dada


Palatul Dacia–România este, de astăzi până pe 15 mai, gazda celei mai mari expoziţii din ţara noastră, Pavilionul de Artă Bucureşti – Art Safari. Această ediţie reuneşte peste 60 de galerii de artă din România şi din străinătate.

Construită în 1882 de Societatea Dacia-România pentru a servi, iniţial, drept sediu Băncii Berliner Gesellschaft (transformată mai apoi în Banca Generală Română), clădirea care astăzi este cunoscută ca fiind Palatul Dacia-România găzduieşte, începând de azi, a treia ediţie a Pavilionului de Artă Bucureşti – Art Safari. Organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, sub patronajul CNR UNESCO şi al Federaţiei Europene a Asociaţiilor şi Cluburilor pentru UNESCO, Art Safari este considerat cea mai mare expoziţie de artă din România. Această ediţie, care are loc în perioada 5–15 mai, este dedicată sărbătoririi Centenarului Mişcării Dada şi o va avea drept curator pe Raya Zommer-Tal, director și curator-șef al Janco-Dada Museum din Ein Hod (Israel), expert internațional în studiul mișcării Dada și al operei lui Marcel Iancu.

Vor fi tururi ghidate

Peste 60 de galerii de artă autohtone sau din străinătate expun, în această perioadă, la Palatul Dacia-România, printre acestea aflându-se nume cunoscute în domeniu precum ArtMark, Galeriile Simeza, Casa Artelor, Galeriile Carol, Annart Gallery sau European Art Gallery. Un aspect interesant al acestei ediţii este că vor fi organizate tururi ghidate care le vor da vizitatorilor posibilitatea să afle de la specialişti informaţii despre târgul de artă, precum şi despre participanţi şi exponatele acestora. Tururile ghidate durează în jur de o oră, sunt concepute pentru grupuri de minimum cinci persoane şi maximum 20, preţul fiind 150 de lei de persoană.

Ce puteţi face la târg

Anticipând nevoia de informaţie a eventualilor vizitatori ai ediţiei de anul acesta a Pavilionului de Artă Bucureşti – Art Safari, „ring” vă prezintă câteva lucruri utile: la Art Safari sunt permise filmarea şi fotografierea, cu amendamentul că în cazul lucrărilor expuse în standuri este necesar acordul prealabil al expozanţilor; pot fi achiziţionate obiectele de artă expuse în secţiunile comerciale ale târgului (toate secţiunile, mai puţin cea a muzeelor şi instituţiilor culturale); sunt amenajate un restaurant şi o cafenea unde se servesc alimente şi băuturi.

Ateliere atractive pentru copii

Una dintre atracţiile târgului Art Safari este reprezentată de organizarea unui spaţiu special destinat copiilor, în cadrul căruia se vor organiza ateliere de creaţie, de pictură, design etc. Cele mai atractive vor fi: atelierul de face painting (pictură pe faţă), pentru copiii de 3-12 ani (program zilnic între 12.30–20.30); atelierul de pictat tricouri (programul şi limitele de vârstă sunt la fel); atelierul de pictat pe sticlă şi ceramică şi, nu în ultimul rând, atelierul de fabricat zâne. Programul general al târgului Art Safari este zilnic, între orele 12.00 și 21.00 (cu excepţia zilelor de sâmbătă, 7 şi 14 mai, când programul este 12.00–24.00). Preţul unui bilet este de 50 lei, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiind de reduceri. Accesul copiilor sub 12 ani este gratuit. 

30.000 de vizitatori estimează organizatorii că vor veni la a treia ediţie a Art Safari.

Ti-a placut?

635

afisari