18°

București

ULTIMA ORA

Tragedia din Parcul Herăstrău putea fi evitată. Acuzaţii grave la adresa Ministerului Transporturilor


Primăria Capitalei susţine că, încă din 2015, a prevăzut în buget construcţia unei pasarele pietonle în Parcul Herăstrău, însă Ministerul Transporturilor nu şi-a dat avizul pentru realizarea acesteia.

"Primăria Municipiului Bucureşti a încercat încă din anul 2015 să găsească o soluţie sigură pentru pietonii şi bicicliştii care traversează neregulamentar Parcul Herăstrău pe podul de cale ferată. Deşi ALPAB avea prevăzuţi bani în buget pentru construcţia unei pasarele, Ministerul Transporturilor nu şi-a dat avizul pentru realizarea acesteia. (…) Atât n 2015, cât şi în anul 2016, Ministerul Transporturilor a refuzat propunerea Municipalitaţii, argumentând că soluţia propusă nu se încadrează în regulile privind amplasarea şi autorizarea constucţiilor în zona de protecţie a căii ferate", se arată într-un comunicat de presă emis, azi, de Primăria Capitalei.

În prezent, pietonii folosesc podul de cale ferată pentru a ajunge de pe un mal pe altul al Lacului Herăstrău. Ieri, un copil de 16 ani a fost electrocutat pe pod, prezentând arsuri de gradul 2 şi 3 pe 90% din suprafaţa corpului.

Ti-a placut?

1306

afisari