18°

București

ULTIMA ORA

Poliţia a ieşit în parc de ziua ei. Spectacol cu elicoptere şi trupe speciale la aniversarea de 194 de ani (FOTO, VIDEO)


Sute de persoane s-au adunat, sâmbătă, în Parcul Titan, din sectorul 3, pentru a sărbători 194 de ani de existenţă a Poliţiei Române. Câinii poliţişti, vehiculele celor de la Rutieră, dar mai ales elicopterele au făcut deliciul publicului, în special al copiilor.

Trupele de elită ale poliţiei au făcut demonstraţii atât pe uscat, cât şi pe apă, fiind, de asemenea, expuse mai multe tipuri de arme sau roboţi ce verifică pachete suspecte. Nu au lipsit, totodată, îndrăgiţii câini poliţişti, uniformele şi maşinile folosite de-a lungul timpului în misiunile forţelor de ordine. Admiratori de toate vârstele au putut vedea uniforme ale poliţiei din cele mai vechi timpuri, acestea fiind expuse pe o alee. Unul dintre cele mai vizitate obiective a fost cortul intervenţiilor pirotehnice. Cei mici au avut ocazia să se pozeze cu echipamentele poliţiştilor, să urce pe motociclete şi chiar să folosească staţiile de comunicaţii.

Misiune de capturare a infractorilor

Punctul culminant al evenimentului din Parcul Titan a fost sosirea celor două elicoptere cu trupe speciale la bord, într-o atmosferă de luptă. Luptătorii de elită au coborât în rapel din aeronave, folosindu-şi armamentul din dotare pentru a prinde câţiva „infractori” care goneau pe lac într-o şalupă de mare viteză, aceasta fiind, bineînţeles, doar o simulare de capturare a unor răufăcători. După ce şi-au încheiat misiunea, elicopterele au aterizat pe două dintre insulele din parc (Insula Câinilor şi Insula Artelor). Momentul a fost extrem de gustat mai ales de cei mici, cărora le-au fost prezentate cele două elicoptere şi au avut ocazia să facă poze cu membrii forţelor speciale.

Premiu pentru cel mai bun câine poliţist

Nici câinii poliţişti nu au lipsit, vedeta zilei fiind un câine-lup. În premieră în istoria Poliţiei Române a fost premiat „Câinele poliţist al anului”. În cursă au intrat cinci echipaje canine care au participat, în 2015, la cele mai dificile misiuni, cum sunt cele de căutare a persoanelor dispărute, de depistare a ţigărilor de contrabandă sau a drogurilor ascunse în locuri pe care infractorii le credeau de negăsit.

 

Ti-a placut?

2275

afisari