18°

București

ULTIMA ORA
CULINAR

Cum se prepară prăjitura Kinder – Felie de lapte

Cei mici adoră deserturile cu ciocolată și lapte, iar cele pregătite în casă sunt mult mai bune și mai sănătoase. Încearcă o rețetă de prăjitură delicioasă, care nu va rezista prea mult în farfurii și fă-le o surpriză celor dragi! Ingrediente Pentru blat 100 ml ulei 20 ml lapte 1 praf de sare 4 ouă 80 g zahăr 2 linguri griș măcinat 2 linguri făină 2 linguri

140x140

Cum se făcea dulceața în urmă cu 300 de ani

În urmă cu 20 de ani apărea la editura Fundației Culturale Române volumul „O lume într-o carte de bucate – Carte întru care să scriu mâncările de pește i raci, stridii, melci, legumi, erburi și alte mâncări de sec și de dulce, dupre orânduiala lor” – ce cuprinde o colecție de rețete din epoca brâncovenească. Manusc

140x140

Prăjitură cu cocos și ananas, un desert irezistibil

Vara, deserturile răcoritoare sunt cele mai îndrăgite. Încearcă o prăjitură delicioasă cu cocos și ananas, care te va cuceri de la prima degustare. Ingrediente Pentru blat 6 linhuri zahăr 6 ouă 3 linguri făină 1 vârf cuțit de sare 3 linguri amidon 1 plic zahăr vanilat 3 linguri apă 3 linguri ulei Pentru cremă 200 ml smântână pentru frișcă 250 ml fri

140x140

Tiramisu cu zmeură

Vara, deserturile cu fructe sunt un deliciu. Răsfață-te cu o rețetă de tiramisu cu zmeură, al cărui gust dulce acrișor te va înviora și binedispune! Ingrediente 6 gălbenușuri 175 g zahăr fin 300 ml smântână pentru frișcă 500 g mascarpone 1 lingură esență de vanilie 150 ml vin dulce 24 pișcoturi 350 g zmeură zahăr pudră Vezi AICI modul de preparare

140x140

Coșulețe cu fructe de pădure, rețeta pas cu pas

Cu marginile crocante și cu un gust dulce-acrișor, aceste coșulețe cu fructe de pădure sunt desertul ideal de vară, când nu vrei să stai multă vreme cu aragazul deschis. De ce ai nevoie pentru coșulețe 1 pachet aluat foitaj 1 ou 220 g cremă de brânză 70 g zahăr pudră 1 linguriță esență de vanilie fructe de pădure zahăr pudră, pentru decor Cu marginile crocante și

140x140

Chec cu roșii uscate și brânză feta

Secretul acestui chec sunt roșiile uscate, deoarece au un gust ușor dulce. Adaugă ulei de măsline în locul celui de floarea-soarelui și vei obține un chec aperitiv, preparat în stil mediteraneean. De ce ai nevoie pentru chec 400 g făină 1 linguriță praf de copt 1 liguriță piper 1 linguriță sare 1 linguriță oregano 1 linguriță rozmarin, tocat 3 ouă 100 ml ulei de măs

140x140

Tort de clătite americane cu fructe

Este unul dintre cele mai simple torturi pe care le poți prepara. Alege să-l faci din clătite americane, deoarece acestea sunt mai pufoase. De ce ai nevoie Pentru clătite americane 220 g făină 2 lingurițe praf de copt 2 lingurițe esență de vanilie 1 praf de sare 1 praf de scorțișoară, opțional 200 ml lapte 50 g iaurt 3 ouă Pentru topping 3-4 căpșuni 1 mână afine 1 banană m

140x140

Coșulețe cu șuncă și ciuperci

Aperitivele cu șuncă și ciuperci sunt perfecte pentru zilele în care ai invitați sau vrei să le faci o surpriză celor dragi. Arată bine, sunt ușor de preparat și foarte gustoase! Ingrediente 1 pachet foi de plăcintă 4 felii șuncă de pui 1 mână de ciuperci la conservă ½ ceapă tocată 2 linguri parmezan ras 1 lingură unt topit 1 lingură pătrunjel tocat Pentru um

140x140

Cordon Bleu de pui la cuptor

Originară din Franța, rețeta de cordon bleu este foarte gustoasă și ușor de preparat. Denumirea de „cordon bleu“ este legată de costumația purtată de bucătarii francezi, care, odată ce atingeau rangul de maestru, purtau o centură albastră ce îi distingea de personalul inferior al bucătăriei. Ingrediente 2 bucăți piept de pui 4 felii cașcaval 2 linguri făină 1

140x140

Cea mai veche rețetă de înghețată din România (1841)

În 1841, la Iași, apărea cartea de bucate scrisă de Mihail Kogălniceanu și Costache Negruzzi: “200 de rețete cercate de bucate, prăjituri și alte trebi gospodărești”. Volumul cuprinde adaptări a multor rețete franțuzești pentru gustul moldovenilor. „Atâta vă voi mai zice că acum de curând am mai publicat –

Articole mai vechi