18°

București

ULTIMA ORA

Aţi auzit de Burger a la Cluj? Unde şi când îl puteţi degusta


Perioada dintre Crăciun şi Revelion este una liniştită, fără multe evenimente notabile, perfectă însă pentru un eveniment dedicat gourmeţilor de pretutindeni. Vinul.ro vă invită la o degustare de Burger a la Cluj şi Pain Perdu alături de trei vinuri din gama Mirachi de la Crama Histria.

Lulu’s Social Bistro din strada Foişorului 107 fix în intersecţia cu Zizin este locul care găzduieşte cel mai nou eveniment marca vinul.ro. Miercuri, 28 decembrie, de la ora 19:00 Chef Vasile Nicolae vă aşteaptă în bistro cu o invenţie culinară care ne lasă gura apă: Burger a la Cluj. Mâncarea românească a revenit în prim-planul discuţiile culinare de la noi. Fie tradiţională, fie reinterpretată bucătarii şi oamenii din industrie ne invită să ne redescoperim tezaurul culinar naţional. „Este o combinaţie între raţă pe varză şi varză a la Cluj prezentată sub forma unui burger. Vorbim de două reţete ardeleneşti, consacrate, cărora le-am adăugat condimente asiatice. Mămăliga – chifla burgerului – are influenţe mediteraneene, este fiartă-n lapte cu parmezan, usturoi și ierburi. Burgerul propriu zis – chifteua – este din carne de raţă. Varza este călită în wok cu condimente. Pain perdu este un desert clasic franţuzesc în car eam înlocuit pâinea cu cozonac pentru un plus de savoare”, spune Chef Vasile Nicolae de la Lulu’s Bistro.

Food & wine pairing

Alături de bucătar la eveniment participă şi creatorul de vinuri Paul Fulea, de la CRAMA HISTRIA, care ne va provoca să asortăm un alb, un roșu și un rose la bucatele „noii gastronomii” de la Lulu’s și ne va povesti despre Mirachi (dacă nu știți ce înseamnă, iată că tocmai vine momentul să aflați!). “Mirachi Cabernet Sauvignon Rose se exprimă prin culoarea sa, prin nuanţa de zmeură şi prin aroma delicată al petalelor de trandafir. De la prima încercare te învăluie buchetul de fructe roşii proaspete, ce confera vinului suplete şi savoare. Sauvignon-ul Blanc se remarcă printr-un miros intens de flori de viţă de vie şi de soc. De la prima încercare te învăluie gustul puternic de citrice şi de fructe verzi completat de o savoare delicata de piersică. Mirachi Merlot se remarcă printr-un miros complex de coacăze, mure şi cirese negre, îmbogăţit cu valente lemnoase, distincte, de cedru şi stejar. De la prima încercare te învăluie gustul puternic de vin tânăr, cu taninuri relativ noi. Este un vin care poate fi consumat acum, dar care are un potenţial de invechire de 4-5 ani la sticlă, pentru a-şi îmbogăţi şi rafina buchetul”, spune Paul Fulea.

Prețul unui bilet este 60 lei de persoană (include discuțiile, râsetele, socializarea, ca și burgerul, desertul și degustarea vinurilor). Detalii aici. Rezervările prealabile sunt insistent recomandate, la tel: 0742.246.246.

 

Ti-a placut?

1967

afisari