18°

București

ULTIMA ORA

Bisque de raci


Chef Vasile Nicolae (Gallart Food Solution) vă prezintă o reţetă delicioasă de supă cremă de la Taverna Racilor.
Racii se prefierb în apă clocotită aproximativ 5 minute. Cozile şi cleştii se îndepărtează de corp, se sparg şi se păstrează carnea. Morcovul, ceapa, prazul, apio şi feniculul se toacă în cuburi de 2 cm. Resturile de la raci împreună cu carapacele cozilor se sotează împreună cu legumele în uleiul de măsline. Apoi se flambează cu ajutorul coniacului. Ulterior, se adaugă vinul şi 2 litri de apă rece. Lăsaţi la fiert timp de 30 de minute, adăugaţi frunza de dafin, coaja de la mandarine, sosul de roşii şi mai fierbeţi 15 minute. Se strecoară.
Strecurat de două ori
Partea solidă se mixează într-un blender de mare putere, se strecoară printr-o sită fină şi se omogenizează cu lichidul. Totul se strecoară iarăşi prin tifon şi se pune la fiert împreună cu untul rece.
Câştigaţi raci
În fiecare joi, în emisiunea "Bucureştiul la control", de pe HFM, colegii noştri Bogdan Cotigă şi Vlad Manolache pun la bătaie porţii de raci de la Taverna Racilor. Fiţi pe frecvenţă şi bucuraţi-vă de o porţie "inedită" de mâncare. De altfel, la Taverna Racilor aveţi şansa să mâncaţi gratis. Când cereţi nota de plată, vi se vor aduce trei zaruri şi dacă, după aruncare, vor arăta acelaşi număr, consumaţia este din partea casei. Dacă nimeriţi acelaşi număr doar pe două zaruri, veţi avea un discount de 10%.

Ingrediente:
raci - 1,5 kg
morcov - 300 g
praz - 150 g
ceapă albă - 150 g
apio - 200 g
fenicul - 100 g
coniac - 80 ml
vin alb - 100 ml
coaja de la 4 mandarine (fără partea albă)
ulei măsline - 80 ml
sos de roşii - 300 ml
unt - 120 g
o frunză de dafin
sare – 5 g
piper - 2 g
"Înainte de servire, se mai mixează încă o dată." - Chef Vasile Nicolae
"Carnea de rac are o delicateţe specială." - Chef Vasile Nicolae, Gallart Food Solution

Ti-a placut?

2237

afisari