18°

București

ULTIMA ORA

Cea mai mare fiertură de raci din Europa, în Herăstrău


În acest weekend, în Parcul Herăstrău - intrarea Charles de Gaulle, se va desfăşura cea de-a treia ediţie a Festivalului Racilor. Organizatorii şi-au propus să doboare şi un record european: cea mai mare fiertură de raci.
Peste cinci tone de raci şi o tonă de midii vor fi preparate, începând de vineri şi până duminică, în Parcul Herăstrău. Acestor arome inconfundabile li se vor alătura sute de crapi româneşti, fripţi delicat la grătar, cu mămăliguţă straşnică, pui de baltă şi multe alte specialităţi pescăreşti. Şi asta nu e tot. Pe aleea principală a parcului, în zona special amenajată pentru Festivalul Racilor, veţi putea gusta şi cumpăra vinuri de soi nobil, alese pe sprânceană. De asemenea, la eveniment vor participa meşteşugari şi producători autohtoni.
Concursuri inedite
Taverna Racilor aduce pentru prima dată în România celebrele curse de crustacee (crawfish race), unde competitorii îşi aleg câte un rac pe care îl plasează în centrul "arenei", iar cel care cade primul din ring este declarat învingător. Competiţiile vor fi organizate din oră în oră, iar câştigătorii vor fi premiaţi de organizatori.
Calităţi nutritive
Racii reprezintă o hrană cu aport scăzut de grăsimi. Astfel, la servirea unei porţii de 100 g includem 1 g grăsimi, din care 2% saturate, 2% monosaturate şi 3% polinesaturate. Sunt consideraţi o sursă esenţială de proteine deoarece conţin nouă tipuri de aminoacizi importanţi, împreună cu 184 mg de acizi esenţiali omega-3 şi 60 mg de omega-6. Pentru gramajul menţionat mai sus, regăsim 16 g de proteine, ceea ce reprezintă 32% din doza zilnică recomandată.
Câştigă raci
În fiecare joi, de la ora 18.00, la Radio HFM, în emisiunea "Bucureştiul la control", colegii noştri Bogdan Cotigă şi Vlad Manolache pun la bătaie multe porţii de raci. Tot ce trebuie să faceţi e să îi ascultaţi şi să intraţi în direct cu ei.
5 tone de raci se vor fierbe, începând de vineri, în Parcul Herăstrău.
1 tonă de midii va fi preparată cu sos de vin în acest weekend.

Ti-a placut?

2888

afisari