18°

București

ULTIMA ORA

De ce ar trebui să mâncăm goji


SĂNĂTATE. Acest fruct magic, goji, numit și fructul longevității, consumat de celebrități, cum ar fi Christina Aguilera, Gisele Bundchen și Salma Hayek, a devenit, în ultima perioadă, noul secret al sănătății vârstnicilor, iar popularitatea lui a cunoscut o binemeritată creștere datorită multiplelor beneficii aduse corpului uman. La noi este cunoscut sub denumirea de cătina de gard. Goji a reprezentat un pilon important al medicinei tradiționale chineze. Recent, oamenii de știință au descoperit că fructul de goji este unul dintre cele mai bogate în nutrienți, notează AGERPRES.
Bogate în vitamina C
Au în compoziția lor 21 de minerale, printre care fier, magneziu, potasiu, calciu, fosfor sau seleniu, 18 aminoacizi și opt substanțe esențiale vieții. De asemenea, conține vitamina C în cantități foarte mari (de 400 de ori mai mult decât o portocală) și vitaminele B1, B2, B6, B12 sau E, ultima destul de rar întâlnită în alimente, dar extrem de benefică. Mai conține polizaharide și monozaharide, acizi grași nesaturați, inclusiv acid linolenic, acid alfa-linolenic, acid beta-sitosterol și alți fitosteroli. Fructele de goji pot fi consumate ca atare, gătite sau uscate (precum stafidele), dar și sub formă de ceai, sucuri sau băuturi medicinale. Pentru obținerea de beneficii maxime, se recomandă consumarea întregului fruct.

Ti-a placut?

972

afisari