18°

București

ULTIMA ORA

Două reţete cu somon şi miel, by chef Adrian Iuriciuc


Invitatul "ring" de astăzi este Adrian Iuriciuc, chef Le Oac Oac Bistro, care vă propune două reţete simple, dar foarte gustoase.
File de somon la abur, risotto cu legume şi sos de smântână cu mărar

Legumele se curăţă şi se toacă mărunt. Se călesc în ulei de măsline, se adaugă orezul şi se continuă până când orezul devine translucid. Se pune vinul şi se lasă pe foc până se evaporă alcoolul. Se continuă prepararea cu supa, care se adaugă treptat. Când orezul este aproape fiert, se pun smântâna de gătit cu parmezanul şi se potriveşte de sare şi piper. Somonul se curăţă de piele şi de oase. Se găteşte la abur. Se topeşte untul într-o tigaie. Se presară făina amestecându-se încontinuu. Se adaugă, treptat, laptele şi supa. Dupa ce s-a amestecat bine, se pune smântâna dulce şi se potriveşte gustul cu sare, piper şi zeama de lămâie. La final se pune mărar tocat.
Ingrediente pentru 5 porţii:
file de somon - 1 kg
orez arborio - 350 g
ulei măsline - 50 ml
ceapă albă - 70 g
morcov - 70 g
ţelină rădăcină - 70 g
păstârnac - 70 g
vin alb - 200 ml
supă - 300 ml
smântână dulce pentru gătit - 100 ml
parmezan ras - 40 g
Pentru sos:
unt - 50 g
făină - 25 g
lapte - 250 ml
supă - 100 ml
smântână dulce pentru gătit - 50 ml
mărar proaspăt
zeamă lămâie, sare, piper
Cotlet de miel la grătar cu ratatouille şi reducţie de vin roşu
Legumele pentru ratatouille se spală şi se taie cubuleţe. Se călesc în ulei. Se potrivesc la gust cu sare, piper şi aromele provensale. Cotletul de miel se curăţă de pieliţe şi se pune pe grătar. Sosul se face astfel: oasele de miel se pun în cuptor până  devin brun închis la culoare. Ulterior se pun într-o oală împreună cu legumele tăiate în bucăţi mari, vinul roşu şi condimentele. Se acoperă cu apă şi se fierb până totul scade la jumătate. Dupa ce lichidul a scăzut, se strecoară. Lichidul rezultat se pune din nou pe foc şi se scade până prinde textura unui sos. Se adaugă pasta de tomate şi untul, amestecându-se bine. Se potriveşte de sare şi piper. Se aranjează pe farfurie.
Ingrediente 4 porţii:
cotlet de miel - 1 kg
ceapă roşie - 150 g
ardei gras - 150 g
dovlecei - 150 g
vinete - 150 g
roşii - 150 g
ulei măsline - 50 ml
arome provensale - 5 g
sare
piper
Pentru sos:
oase de miel - 3 kg
ceapă - 300 g
morcovi - 300 g
ţelină - 300 g
praz - 300 g
cimbru - 10 g
foi dafin - 1 g
vin roşu - 1l
usturoi - 50 g
pastă tomate - 400 g
piper boabe - 3 g
unt - 50 g
"Când gătiţi acasă nu trebuie să vă complicaţi. Aromele brute, naturale sunt excepţionale." - Adrian Iuriciuc

Ti-a placut?

2588

afisari