18°

București

ULTIMA ORA

Două reţete de la masterchef Mehrzad Moghazehi


Finalist al primei ediţii a celebrului show culinar de la ProTV, iranianul Mehrzad Moghazehi ne prezintă astăzi două reţete foarte uşor de pregătit. În prezent, Mehrzad se ocupă de organizare de evenimente culinare, demo cookinguri, team-buildinguri gatronomice etc.
Spaghete cu sos de roşii şi busuioc

Dacă folosim roşii proaspete, le decojim astfel: punem apă la fiert şi, când dă în clocot, scufundăm roşiile crestate în vârf în formă de X, le ţinem un minut, le scoatem şi le introducem într-un vas cu apă rece pentru alt minut, apoi le curăţăm de coajă. Punem 2 l de apă la fiert cu o lingură de sare. Ceapa o curăţăm şi o tocăm mărunt. Usturoiul îl tocăm sau îl zdrobim. Spălăm busuiocul, îl uscăm cu ajutorul unui prosop de bucătărie, păstrăm două-trei frunzuliţe pentru decor şi restul îl tocăm mărunt. Imediat ce apa începe să fiarbă, punem pastele şi le fierbem conform instrucţiunilor de pe ambalaj, al dente, pentru că prepararea lor va continua împreună cu sosul de roşii cu busuioc. Se amestecă pentru a evita lipirea lor. Între timp, pregătim sosul. Încingem uleiul de măsline în tigaie şi adăugăm ceapa tocată. Când ceapa îşi schimbă culoarea, punem usturoiul; după 30 de secunde adăugăm busuiocul şi roşiile cuburi, sarea, piperul şi zahărul brun, amestecăm şi lăsăm să fiarbă la foc mic 10-15 minute. Amestecăm din când în când. Pastele scurse de apă le punem în tigaie, peste sos, şi amestecăm timp de un minut. Pastele sunt gata de servire.
Ingrediente (o porţie)
•spaghete - 125 g
•roşii tăiate cuburi fără coajă - 250 g
•usturoi - 2 căţei medii
•ceapă - o bucată mare
•busuioc verde - 2-3 crenguţe
•parmezan - 50 g (2 linguri)
•ulei de măsline - 50 ml (2 linguri)
•zahăr brun - o linguriţă rasă
•sare
Salată de curcan şi brânză de capră
Este o salată nutritivă cu brânză, carne, fructe şi verdeţuri. Dressingul îi oferă gustul desăvârşit şi îi scoate în evidenţă aromele. Pieptul de curcan îl tăiem felii cu grosimea de un cm. Le ungem cu puţin ulei de măsline, presărăm cu sare şi piper alb ca să nu i se schimbe culoarea. Le frigem pe grătarul încins şi le lăsăm să se odihnească într-un vas trei-patru minute. Brânza de capră o tăiem dreptunghiuri de dimensiuni potrivite. Presărăm puţin ulei de măsline, ierburi de Provence şi puţin piper, amestecăm uşor, fără să fărâmiţăm, doar cât să se lipească verdeţurile. Frigem bucăţile de brânză, pe toate părţile, tot pe grătar. Mărul îl curăţăm de coajă şi de cotor. Îl tăiem în fâşii subţiri. Pentru dressing, amestecăm sucul de lămâie cu 50 ml de ulei de măsline, sare şi piper. Într-un bol mare rupem fâşiile de salată cu mâna, adăugăm rucola, baby spanac, fâşiile de măr, bucăţile de brânză, fâşiile de curcan şi, peste toate, dressingul. Amestecăm cu grijă ca să nu se fărâmiţeze bucăţile de brânză.
Ingrediente
(pentru 4 porţii)
•piept de curcan - 300 g
•brânză de capră - 200 g
•baby spanac - 100 g
•rucola - 100 g
•salată iceberg - o bucată mică
•măr verde - 1 bucată
•ulei de măsline - 100 ml
•verdeţuri de Provence - o linguriţă rasă
•suc de lămâie proaspăt stoarsă - 2 linguri
•piper alb - după gust
•sare - după gust
"Radem parmezan peste paste şi ornăm cu câteva frunze de busuioc verde." - Mehrzad Moghazehi

Ti-a placut?

1502

afisari