18°

București

ULTIMA ORA

Rețetă inedită! Drob de miel mozaic, special pentru masa de Paște


Drobul de miel e vedeta mesei de Paște și, în mod tradițional se prepară din organe de miel și se învelește în prapur, însă de-a lungul timpului au apărut fel de fel de variante, care mai de care mai gustoase și mai aspectuoase. Deși, în mod normal, la drob compoziția se mărunțește, la acest tip de drob, organele sunt tăiate cubulețe mici ce dau drobului aspect mozaicat. 

Ingrediente

măruntaiele de la un miel (ficat, inimă, rinichi, plămâni)
1 legătură ceapă verde
1 legătură usturoi verde
1 legătură pătrunjel verde
1 legătură mărar verde
10 ouă
sare, piper

Mod de preparare

Fierbem măruntaiele în apă cu sare. Le scoatem și le lăsăm să se răcească. Tăiem cubulețe măruntaiele de miel și le punem într-un vas. Adăugăm verdețurile tocate mărunt, ouăle, sarea și piperul. Omogenizăm, apoi turnăm compoziția într-o oală. Dăm la cuptor la foc mediu. Drobul nu trebuie lăsat să se usuce iar consistența sa trebuie să fie una umedă. 

Ti-a placut?

652

afisari