18°

București

ULTIMA ORA

Fiertură de raci în inima Capitalei


În weekend, ziarul "ring" şi Taverna Racilor te invită la o mare fiertură de crustacee, pe strada Buzeşti 55-57, la doi paşi de Piaţa Victoriei. Sute de kilograme de raci vor fi pregătiţi în aer liber, iar meteorologii ne dau veşti bune: vremea se încălzeşte la finalul săptămânii.
Racii sunt made in Romania, din bălţile din jurul Capitalei, şi, dacă nu ştiaţi, trebuie să fie vii atunci când se prepară. Se pot pregăti în mai multe feluri, fierţi întregi cu ierburi pentru aromă sau cu condimente speciale, pe grătar sau curăţaţi de carapace şi făcuţi pane ori cu aproape orice fel de sos. Racii au o carne foarte fină, cu gust marin, dar cu o textură asemănătoare creveţilor. Pe lângă raci mai puteţi degusta midii, calamari, creveţi, icre de ştiucă sau zacuscă de peşte. "Bucureştenilor le plac racii, asta e clar! Avem rezervări în fiecare seară şi, din acest motiv, am hotărât ca în weekend să îi delectăm cu mulţi, mulţi raci proaspeţi. În plus, se spune că racii prevestesc primăvara, iar începutul calendaristic al anotimpului este cel mai bun prilej pentru un astfel de festin. Avem şi diferite oferte pentru participanţi. Racii îi vom aduce în mai multe tranşe, în decursul celor două zile, direct din bălţile din apropiere", ne-a explicat Paul, cel care deţine Taverna Racilor.
S-au mutat în casă nouă
Celebra rulotă-concept în care funcţiona Taverna Racilor a fost înlocuită cu una mult mai mare şi mai spaţioasă. Conceptul, nou pe piaţa din România, înseamnă un restaurant utilat cu de toate, dar mobil.


Urmăriţi www.ziarulring.ro şi contul nostru de Facebook pentru că vom scoate la concurs 10 porţii de raci delicioşi.


Raci cu sos de vin şi verdeţuri
Spală fiecare rac în parte sub jet puternic de apă. Pune la fiert, între timp, o oală mare, cam de 8 litri, 4 litri de apă + sare şi las-o pe foc până începe să clocotească. După ce apa dă în clocot, pune racii, unul câte unul. Lasă-i să fiarbă pentru aproximativ 8–10 minute, până devin roşii. După ce ai stins focul, lasă racii să se răcească puţin în apa în care au fiert. Între timp, pune la prăjit (nu foarte mult) usturoiul în ulei de măsline şi adaugă sarea, piperul şi verdeaţa tocată mărunt.
Conţinutul obţinut adaugă-l peste raci şi pune-l la foc mediu împreună cu o jumătate de pahar de vin, timp de 10 minute. Serveşte cu garnitură de salată de verdeţuri.
10 porţii de raci puteţi câştiga în aceste zile pe site-ul nostru. Urmăriţi-ne şi pe Facebook şi nu rataţi concursurile noastre.
1 tonă de raci vor fi fierţi în weekend, după estimările organizatorilor.

Ti-a placut?

4046

afisari