18°

București

ULTIMA ORA

Frigărui de pui marinate cu şofran


Mehrzad Moghazehi, finalist în prima ediţie "MasterChef", se ocupă în prezent de organizarea de evenimente culinare, democooking-uri sau petreceri private. Pentru astăzi, charismaticul iranian ne propune o reţetă delicioasă cu pui şi arome exotice.
Pentru început, spălăm pieptul de pui şi îl tăiem cuburi de circa 1,5 cm. Ceapa o curăţăm şi o tăiem julien. Pistilul de şofran îl pisăm într-un mojar, îl dizolvăm în 2-3 linguri de apă fierbinte într-un recipient cu capac şi îl lăsăm la infuzat pentru 2-3 minute. Într-un castron sau într-un vas cu capac adăugăm cuburile de pui, ceapa tăiată julien, uleiul, sucul de lămâie, şofranul dizolvat, piperul alb şi sarea. Punem capacul sau învelim cu folie şi îl dăm la frigider pentru minimum 12 ore. De preferat ar fi să stea la marinat 24 de ore pentru un gust mai aromat şi mai intens. Dacă folosim beţe de frigărui din lemn, le ţinem în apă rece circa 30 minute înainte să le folosim ca să nu avem surpriza să se ardă la capete atunci când le punem pe grătar. Putem să tragem pe beţele de frigărui doar cuburile de pui sau putem folosi şi ceapa tăiată cuburi de circa 1,5 cm şi ardei gras roşu, verde sau galben. Trebuie să avem grijă ca atunci când tragem carnea şi legumele pe beţele de frigărui, acestea să fie de aceleaşi dimensiunipentru a nu avea surpriza ca unele să se facă şi altele să rămână nepătrunse.
Ingrediente (4 porţii)
•piept de pui dezosat fără piele – 1 kg
•ceapă – 1 bucată mare
•ulei de floarea-soarelui – 200 ml
•suc de lămâie – 4 linguri
•şofran – 0,5 g
•piper alb – 1 vârf de linguriţă (folosim piper alb ca să nu se schimbe culoarea puiului)
•sare – după gust (circa ½ linguriţă, în funcţie de sarea folosită)
Marinarea este o metodă care nu ajută doar la frăgezirea cărnii, ci îi oferă şi savoare prin folosirea şi combinarea de sosuri, legume şi condimente. O puteţi folosi şi la curcan, raţă sau gâscă.
"Frigăruile de pui astfel preparate pot fi servite cu garnitură de orez, cartofi sau legume la cuptor, la grătar sau sotate.", MEHRZAD MOGHAZEHI
"Această marinată o putem folosi şi pentru aripioare, copane, piept de pui, curcan sau raţă.", MEHRZAD MOGHAZEHI

Ti-a placut?

1220

afisari