18°

București

ULTIMA ORA

Paste cu raci, sos de roşii şi martini


Zilele trecute am fost în vizită la Taverna Racilor şi nu am plecat cu mâna goală. Aşa se face că, astăzi, vă prezint o reţetă delicioasă cu raci.
În primă fază punem o oală mare la fiert cu sare. Spălăm racii sub un jet de apă rece ca să îndepărtăm nisipul. Apoi, când apa clocoteşte, adăugăm racii vii în oală şi lăsăm să fiarbă pentru 4-6 minute, în funcţie de mărimea lor, până se înroşesc. Îi scoatem din oală într-un vas unul câte unul, îi prindem cu o mână de cap şi cu cealaltă de coadă, le răsucim capul şi îl separăm de coadă. Capul îl dăm deoparte. Îndepărtăm primele 2-3 inele ale cozii, prindem capătul şi tragem carnea afară. Scoatem şi carnea din cleşti. Este important să nu uităm să curăţăm carnea din coadă de intestin. Putem face această operaţiune despicând coada cu ajutorul unui cuţit cam 3-4 mm şi scoţând intestinul. Apoi trecem carnea printr-un jet de apă şi o punem deoparte.


Pastele...
În altă oală punem 2 litri de apă la fiert cu o lingură de sare. Imediat ce apa începe să fiarbă, se introduc pastele şi se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pastele trebuie să fie al dente pentru că prepararea lor va continua şi cu sosul de roşii cu martini. De exemplu, dacă folosim paste pe al căror ambalaj scrie "timp de preparare 6 minute", le fierbem 4-5 minute maximum. După ce au fiert, le strecurăm de apă. Dacă sosul este gata, le punem peste acesta, iar dacă sosul nu este gata, trecem pastele sub un jet de apă rece pentru că altfel îşi vor continua fierberea şi se vor înmuia.
Sosul...
Roşiile le decojim astfel: se pune apa la fiert, iar când fierbe, se scufundă roşiile crestate în vârf în patru (în formă de X, nu foarte adânc, doar cât să se taie coaja) şi se ţin în apă fierbinte un minut. Imediat după aceea se scot şi se introduc într-un vas cu apă rece pentru încă un minut, după care se curăţă de coajă. Le tăiem cuburi de circa 1 cm. Încingem tigaia pe foc, adăugăm ceapa tăiată cuburi mici, o călim 4-5 minute, după care adăugăm şi usturoiul tăiat cubuleţe. După un minut punem şi cuburile de roşii, martini, oregano, sare, piper şi lăsăm să fiarbă la foc mic. După 10 minute adăugăm şi carnea de raci, lăsăm 1-2 minute, după care punem şi pastele pentru încă 1-2 minute. Pastele noastre cu raci, sos de roşii şi martini sunt gata!
Ingrediente pentru două porţii
•12-15 raci mari
•250 g paste
•1 kg roşii
•o ceapă
•1-2 căţei de usturoi
•50 ml ulei de măsline
•50 ml martini
•2 crenguţe de oregano proaspăt (putem folosi şi uscat – ½ linguriţă)
•sare şi piper după gust
"Tot ce vedeţi datorez spaghetelor", Sophia Loren

Mehrzad Moghazehi a participat la prima ediţie "MasterChef". Este realizatorul emisiunii "Senzaţii în bucătărie", iar preparatele lui le puteţi găsi la Hot Grill Studio. Semnează frecvent rubrica de reţete din "ring".
Mai multe reţete pe retetedetop.ro

Ti-a placut?

2117

afisari