18°

București

ULTIMA ORA

Piept de curcan în vin


Este o reţetă deosebită şi, totodată, uşor de preparat. Metoda o putem folosi la prepararea diferitelor feluri de carne, doar că timpul de procesare va fi diferit.
Fasonăm pieptul de pui tăindu-l în bucăţi de 200 g (grosime de circa 1,5 cm). Adăugăm câteva picături de ulei pe carne şi presărăm sare şi piper alb. Punem tigaia la foc iute cu uleiul şi, imediat ce s-a încins, adăugăm pieptul ca să prindă o crustă. După 1-2 minute îl întoarcem şi, după încă 1 minut, punem căţeii de usturoi zdrobiţi şi untul. Pieptul trebuie să prindă crustă pe ambele părţi ca să-şi păstreze suculenţa, apoi adăugăm vinul alb şi îl introducem în cuptorul încins, în prealabil, la 180˚C, timp de 5-7 minute. După ce scoatem preparatul din cuptor, îl ţinem acoperit, la odihnit, pentru încă 2-3 minute.
Mehrzad Moghazehi a participat la prima ediţie "MasterChef". Este realizatorul emisiunii "Senzaţii în bucătărie", iar preparatele lui le puteţi găsi la Hot Grill Studio. Semnează frecvent rubrica de reţete din "ring".
Ingrediente pentru o porţie
•piept de pui - 200 g
•unt - 30 g
•ulei de măsline - 100 ml
•vin alb sec - 100 ml
•usturoi - 2 căţei
•sare
•piper alb
"Pieptul de curcan poate fi servit cu cartofi copţi, legume la grătar, orez cu legume şi nu numai.", Mehrzad Moghazehi
180 de grade C trebuie să fie temperatura cuptorului pentru acest preparat.
Mai multe reţete pe retetedetop.ro

Ti-a placut?

2035

afisari