18°

București

ULTIMA ORA

REŢETA lui Adrian Enache pentru CREMĂ de DOVLEAC cu foie gras


Adrian Enache nu stă departe de bucătărie anul acesta şi le oferă fanilor săi o reţetă inedită pentru Sărbători, ieşind astfel din tiparele bucătăriei tradiţionale româneşti. 
"Îmi place să gătesc și, anul acesta, vreau să diversificăm meniul tradițional cu o porție delicioasă de cremă de dovleac cu foie gras. Am gătit-o ultima dată împreună cu maestrul Nicolai Tand și, credeți-mă, este un preparat potrivit pentru sărbători. E foarte simplu de făcut și foarte rapid", ne-a spus cântăreţul.
Ca ingrediente:
1,5 kg de miez de dovleac tăiat cuburi
- 400 ml lapte
- 400 ml smântână UHT pentru gătit
- 8 felii de ficat gras de raţă sau gâscă
- 100 g de alune de pădure prăjite
- 16 fire de chivas
- sare de mare
- piper negru proaspăt râşnit
Într-o oală încăpătoare punem miezul de dovleac, laptele, smântâna, puţină apă, sare şi piper. Dăm cratiţa pe foc mic şi lăsăm licoarea asta magică să fiarbă cam 20-25 de minute. La final pasăm bine de tot cu un blender, până obţinem o consistenţă fină şi cremoasă.
Pregătim apoi cele 8 felii de foie gras crestându-le uşor. Încingem o tigaie fără pic de ulei în ea şi prajim foie gras-ul câte 20 de secunde pe fiecare parte. Tot ce rămâne de făcut este să aşezăm supa în farfurie cât mai plăcut ochiului. Punem felia de foie gras în mijloc, presărăm de jur împrejur alune crocante de pădure şi ornăm cu chivas. O ploaie uşoară de piper proaspăt râşnit va întregi tabloul unei porţii absolut divine! divine!



 

Ti-a placut?

4263

afisari