18°

București

ULTIMA ORA

REŢETA lui Mehrzad! Pui cu urechi de lemn


Mehrzad Moghazehi, semifinalist al primei ediţii "MasterChef", vă prezintă o reţetă asiatică foarte gustoasă. „În restaurantele chinezeşti, carnea şi legumele sunt procesate termic pe rând, prin prăjire în baia de ulei, apoi amestecate, asezonate şi servite. Eu vă dezvălui metoda simplă, cu mai puţină prăjeală decât la restaurant. Deşi, la prima privire, poate o să vi se pară că avem o listă mare de ingrediente pentru un preparat, cele care fac ca reţeta să fie deosebită sunt urechile de lemn, miniporumbul şi sosurile folosite. În rest avem multe legume colorate care dau savoare preparatului.
În prima fază hidratăm ciupercile adăugând apă fiartă şi acoperindu-le timp de 30 de minute. După ce s-au hidratat, le tăiem bucăţi de 1,5-2 cm. Pieptul de pui îl tăiem cuburi de 2x2 cm, ceapa şi ardeiul curăţat le tăiem cubuleţe de 1,5x1,5 cm, morcovul în bastonaşe de 1,5x1,5x0,4 cm, usturoiul îl tocăm mărunt, baby cornul (miniporumbul) îl tăiem bucăţi de 1,5 cm, iar ceapa verde în fâşii oblice. Amestecăm sosurile şi uleiul de susan. Dizolvăm amidonul în 3-4 linguri de apă rece. Încingem wok-ul împreună cu uleiul de soia, adăugăm bucăţile din piept de pui şi le călim la foc mare. Când s-au rumenit, adăugăm morcovii, ceapa şi ciupercile. Le călim 3-4 minute, după care adăugăm ardeii, baby corn-ul şi usturoiul. Le călim încă 2 minute, apoi adăugăm amestecul de sosuri şi condimentele. Le mai lăsăm 2-3 minute, după care adăugăm amidonul dizolvat şi mai ţinem 1-2 minute pe foc mic, amestecând încontinuu. Luăm tigaia de pe foc şi punem ceapa tăiată şi seminţele de susan. Ceapa nu trebuie procesată termic pentru a-şi păstra textura".
Ingrediente (pentru 4 portii):
- 500 g piept de pui dezosat fără piele
- 25 g urechi de lemn/ciuperci mun
- 150 g ceapă uscată
- 100 g morcovi
- 100 g ardei gras roşu
- 20 g usturoi
- 100 g baby corn
- 60 g sos de soia
- 50 g sos oyster
- 10 g sos de peşte
- 10 g ulei de susan
- 50 g sos chilli dulce
- 1 g amidon de porumb
- 200 ml ulei de soia sau de sâmburi de struguri
- 4 g amestec de 5 condimente chinezeşti
- 2 fire ceapă verde
- 5 g seminţe de susan

Ti-a placut?

1837

afisari