18°

București

ULTIMA ORA

Salată antidot pentru perioada de după sărbători


Luna ianuarie este cel mai bun moment pentru un strop de detox! După două săptămâni în care ne-am răsfăţat cu cele mai delicioase (şi decadente) feluri de mâncare, în care am dublat febra cadourilor cu excesele culinare şi nu am mai ţinut cont de nicio măsură, este cazul să revenim la un stil de viaţă echilibrat.

Noi nu te obligăm să îţi reaminteşti de metoda draconică a număratului caloriilor şi nici nu te sfătuim să te înfometezi. Dimpotrivă, îţi recomandăm o salată cu varză şi pui, care te va ajuta să te simţi mai bine, după ce ai uitat de orice măsură de sărbători!

Salata cu varză şi pui este delicioasă, sănătoasă şi se resimte ca o adevărată binecuvântare pentru organismul tulburat de alimentaţia grea a sărbătorilor. Va constitui un prânz după care te vei linge pe degete, dar şi o cină uşoară, care îţi va ucide golul de foame din stomac!

Ingrediente:

- 2 ½ linguri de sare kosher;

- 1 pui (aproximativ 1,5 kg);

- 1 varză (aproximativ 1 kg);

- 120 ml ulei de rapiţă sau din sâmburi de struguri;

- 60 ml oţet balsamic alb;

- 1 lingură de suc proaspăt de lămâie;

- 2 linguri de ulei de susan;

- 2 linguriţe de zahăr;

- 140 g de migdale tăiate;

- 50 g de seminţe de susan;

- 6 cepe escalot (hasmauă sau ceapă franţuzească), tăiate mărunt.


Citește continuarea aici.

Ti-a placut?

564

afisari