18°

București

ULTIMA ORA
CULINAR

Salată de cartofi cu dressing de lapte bătut şi verdeţuri

Dacă ai timp mai mult la dispoziţie, sugestia noastră este să prepari dressingul pentru salată cu o zi înainte, pentru a lăsa laptele bătut să se îmbogăţească cu aroma verdeţurilor proaspete şi a usturoiului. Cartofii îi poţi prepara la aburi, îi poţi fierbe şi apoi îi laşi la răcit în noaptea de dinaintea preparării salatei. Salată de cartof

140x140

Chifteluțe cu rozmarin la grătar

Extrem de gustoase, chifteluțele cu rozmarin la grătar sunt ideale pentru weekend sau atunci când ai invitați la masă. Ingrediente800 g carne de porc, tocată2 ouă1 ceapă5 căței de usturoirozmarin4 felii de pâinesarepiper Vezi AICI continuarea 

140x140

Burger de vită

Ştiai că germanii preferă „pumpernickel“, o pâine neagră, făcută cu secară şi cu miezul foarte dens? Suedezii consumă pâine cu seminţe de orz, secară sau malţ, iar asiaticii mănâncă pâine din mei, pe care o folosesc în sendvişuri. În schimb, la indieni apreciată este pâinea naan, plată, făcută din făină de grâu. Indif

140x140

Plăcintă englezească cu mere

Crumble cu mere sau plăcinta englezească cu mere este desertul delicios al britanicilor, pe care îl poți pregăti și tu foarte ușor. Gustul ei este atât de bun, încât te va face să o mănânci direct din tavă! Ingrediente 650 g mere, curățate și tăiate cubulețe 30 g zahăr pudră esență de vanilie, după gust 110 g făină 1 praf de copt 40 g zahăr brun

140x140

Paste cu roșii și ton

Sursă importantă de vitamina B și acid folic, tonul este un aliment sănătos ce trebuie să fie inclus în dietă cât mai des. Încearcă o rețetă cu paste și roșii, care nu va rezista prea mult timp pe masă. Ingrediente 350 g penne 2-3 linguri ulei de măsline 150 g roșii cherry 2 conserve ton zeama de la 1 lămâie rucola, după gust sare piper felii de lămâ

140x140

Ecleruri cu bezea şi caramel

Bezelele sunt uşor crocante la exterior şi moi la interior, iar dacă deserturile tale au şi caramel se transformă uşor, uşor într-un deliciu culinar. Sfatul nostru este să încerci şi tu această reţetă de ecleruri cu bezea şi caramel. Nu vei regreta. Ingrediente Pentru ecleruri 1 pahar apă1 pahar făină100 g unt4 ouă1 praf de sare Pentru bezea 2 albușuri120 g zahăr pud

140x140

Miel cu măsline

Măslinele sunt sănătoase şi săţioase. Le apreciezi gustul în salate, dar încearcă-le acum şi în această reţetă cu miel. Miel cu masline – Ingrediente 1 pulpă de miel6 căţei usturoisarepiper1-2 linguri ulei150 ml vin alb sec200 g măsline fără sâmburi1 crenguţă de rozmarin Vezi AICI continuarea

140x140

Uite care sunt beneficiile mujdeiului de usturoi

Deși mujdeiul de usturoi este folosit de cele mai multe ori ca sos pentru friptură, cartofi sau alte bunătăți, el are multiple beneficii pe care ți le pune la dispoziție pentru ca tu să te bucuri de o sănătatea de fier. Iată care sunt acestea: În bucătăria românească mujdeiul este la loc de cinste atunci când mergi la un grătar. Chiar dacă unele persoane îl

140x140

Ruladă de caşcaval cu brânză

Ce poate fi mai delicios decât această ruladă de caşcaval cu brânză? Simplu şi rapid de preparat, rulada poate fi luată la pachet, la un picnic cu familia. Ingrediente Pentru foaia de cașcaval75 g untsare300 g cașcaval, la temperatura camerei Pentru umplutură 200 g cremă de brânză200 g brânză de vaci proaspătă100 g șuncă100 g telemea, ușor sărată1 ardei g

140x140

Aperitive cu somon şi aluat foitaj – Reţeta pas cu pas

Joacă-te şi tu cu aceste ingrediente şi vei obţine rapid o tavă cu aperitive delicioase. Acestea sunt simple şi se prepară repede. În plus, le poţi personaliza cu ingredientele tale preferate. De bază sunt ingredientele precum crema de brânză şi somonul. La petreceri sau la mesele festive, toată lumea se va linge pe degete de bune ce sunt! Aperitive cu somon şi aluat foita

Articole mai noi Articole mai vechi