18°

București

ULTIMA ORA

33 de ani de la moartea lui Amza Pellea. Mesaj emoţionant al fiicei sale


Actorul Amza Pellea a trecut în nefiinţă pe 12 decembrie 1983, la vârsta de doar 52 de ani. Astăzi, al 33 de ani de la moartea sa, fiica regretatului actor, Oana Pellea, a publicat un mesaj emoţionant pe pagina sa de Facebook.

"Astazi sunt 33 de ani de cand tata a plecat putin...
A iubit Romania din tot sufletul lui. A iubit si a crezut in acest popor. Tare a vrut ca acest neam sa fie liber, sanatos, prosper si fericit !
Fie ca intr o zi dorinta lui sa se indeplineasca.
Multumesc tuturor ce vor inalta un gand pentru sufletul lui", a scris Oana Pellea.

Născut la 7 aprilie 1931 în Băilești, județul Dolj, Amza Pellea a urmat cursurile Colegiului Național ''Carol I'' din Craiova, apoi a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ''I.L. Caragiale'' din București (1955).

Reprezentant al promoției de aur a teatrului românesc, Amza Pellea a interpretat, în teatru sau film, atât personaje istorice, cât și personaje contemporane sau din repertoriul clasic universal, iar talentul său deosebit pentru comedie a fost pus în valoare prin interpretarea binecunoscutului personaj Nea Mărin, scrie Agerpress. Amza Pellea a murit la 12 decembrie 1983, la București, la vârsta de 52 de ani și a fost înmormântat la Cimitirul Bellu.

La 7 aprilie 2011, în ziua în care ar fi împlinit 80 de ani, marele actor a primit o stea in memoriam pe Walk of Fame din Piața Timpului, în centrul istoric al Capitalei, pentru extraordinara carieră în lumea teatrului și filmului. Steaua a fost dezvelită de către fiica sa, Oana Pellea

În Parcul Tineretului din Băilești a fost dezvelită în decembrie 2011, în semn de respect și prețuire pentru marele actor, o troiță cu chipul lui Amza Pellea. Pe troiță sunt scrise cuvintele rostite cândva de acesta: "Oricât voi trăi și oriunde va fi să mor, voi rămâne băileștean până în străfundul sufletului".

Ti-a placut?

1245

afisari