18°

București

ULTIMA ORA

„Bătaie” pe ultimul volum Harry Potter


Din New York la Singapore, sute de fani s-au grăbit, ieri, să îşi cumpere primele exemplare ale volumului cu numărul 8 al cunoscutei serii „Harry Potter”, intitulată „Harry Potter și copilul blestemat”, versiune adaptată a piesei de teatru jucată în premieră mondială la Londra, sâmbătă seară.

Astfel spus, cea mai mare librărie din metropolă, sucursala Barnes & Noble a Union Square, a fost luată cu asalt de peste 500 de persoane care au format o coadă infernală, totul pentru a ajunge în posesia cărții.

Sacrificii uriașe pentru cartea mult dorită

Kate D'Auria, în vârstă de  24 de ani, a fost prima persoană norocoasă care a ieşit victoriasă din coada infernală, ținând în mână cartea. Cu toate că a așteptat șase ore să intre în posesia ei, aceasta a mărturisit că va rămâne trează „toată noaptea” pentru a o citi în întregime. Acelaşi entuziasm a fost şi la Singapore, unde aproape 300 de fani s-au aşezat în faţa librăriei Kinokuniy pentru a fi printre primii din lume care intră în posesia acestui al optulea volum din saga Harry Potter. 

Samantha Chua, o studentă de 24 de ani, a ajuns la ora cinci dimineaţa în faţa librăriei aflate la al patrulea etaj al unui centru comercial. „Am ajuns foarte devreme, când centrul comercial nu era încă deschis, aşa că a trebuit să luăm liftul pentru marfă”, a declarat aceasta pentru presa internațională, adăugând că „a meritat”„Am crescut citind cărţile şi ele au un loc special în biblioteca mea”, a adăugat studenta, care purta un tricou cu Harry Potter.

La Bangkok, 11 ore de așteptare

În capitala thailandeză, aproape 40 de persoane, dintre care multe aveau baghete de vrăjitor, s-au adunat noaptea în faţa unui mare centru comercial, pentru a achiziționa noul volum Harry Potter. Primul aşezat la coadă, Sanpipat Huangsawat, de 29 de ani, a cumpărat cartea, după 11 ore de aşteptare. 

Romanul „Harry Potter și copilul blestemat”, al optulea volum scris de romanciera britanică J.K. Rowling în franciza literară „Harry Potter”, a doborât deja recordul de vânzări în precomandă în Statele Unite.  Noul volum nu este însă un roman clasic din seria originală „Harry Potter”, ci reprezintă, mai degrabă, scenariul unui spectacol de teatru omonim, jucat în premieră mondială la Londra. 

 

Ti-a placut?

3204

afisari