18°

București

ULTIMA ORA

Dirk Pitt pleacă într-o nouă aventură în „Zorii semilunii”


Clive Cussler, unul dintre cei mai apreciați scriitori de romane de aventuri din lume, îl readuce în prim-plan pe Dirk Pitt.

În anul 327 d.Hr., o galeră romană având la bord o încărcătură extraordinară scapă cu greu dintr-un atac al piraţilor. În 1916, o navă de război britanică explodează în mod misterios în largul Mării Nordului. În zilele noastre, câteva dintre cele mai importante moschei din Turcia şi Egipt sunt distruse în atentate cumplite. Dirk Pitt, legendarul director al agenţiei NUMA, este pe cale să afle care este legătura dintre aceste evenimente și să îl poarte pe cititor într-o nouă aventură.

 

Clive Cussler a început să scrie romane în 1965 şi a publicat prima sa carte, al cărei protagonist este longevivul erou Dirk Pitt, în 1973. Americanul este fondatorul agenţiei National Underwater and Marine Agency (NUMA), o organizaţie nonprofit (numită după agenţia federală din romanele sale), dedicată conservării moștenirii istorice maritime şi navale americane. Cussler este, de asemenea, membru în The Explorers Club din New York şi The Royal Geographic Society din Londra. A fost premiat cu prestigiosul The Lowell Thomas Award pentru activitatea extraordinară desfăşurată în domeniul explorării marine. Romanele lui Cussler au fost publicate în mai mult de 40 de limbi şi în peste 100 de ţări. Dirk Cussler este fiul lui Clive Cussler şi coautor al romanelor, avându-l ca personaj principal pe Dirk Pitt.

Ti-a placut?

459

afisari