18°

București

ULTIMA ORA

Coaliţia pentru Familie doreşte interzicerea filmului "Frumoasa şi Bestia" în România


Coaliţia pentru Familie a trasmis un apel pe Facebook, prin care încearcă să interzică, în cinematografele din România, filmul produs de Disney.

Reprezentanţii Coaliţiei îi îndeamnă pe români să scrie Centrului Naţional al Cinematografiei pentru a interzice filmul, din cauza "momentului gay". ”Compania Disney a retras filmul din Malaezia, după ce scena homosexuală a fost cenzurată. Situaţia este deosebit de delicată având în vedere că unele şcoli ar putea folosi filmul ca material didactic pentru ilustrarea poveştii Fraţilor Grimm. Rusia a interzis filmul pentru copiii cu vârsta sub 16 ani. În România filmul a fost autorizat cu AG (audienţă generală) de către Centrul Naţional al Cinematografiei”, se arată în mesajul Coaliţiei de pe Facebook.

Filmul live-action "Frumoasa şi Bestia", cu Emma Watson în rolul principal, este programat să apară în cinematografele din România pe 17 martie. Lung-metrajul este primul din istoria Disney care conţine un personaj gay, LeFou, dar şi o scenă de dragoste. LeFou încearcă să se împace cu sentimentele sale pentru Gaston, ce îl fac să penduleze între dorinţă şi admiraţie faţă de acesta.

Ti-a placut?

828

afisari