18°

București

ULTIMA ORA

Creatoarea de modă Liliana Țuroiu, votată președinte al Institutului Cultural Român


Senatul a aprobat luni numirea creatoarei de moda Liliana Turoiu in functia de presedinte al Institutului Cultural Roman (ICR). Liliana Turoiu a obtinut 71 voturi "pentru" si 33 "impotriva", fiind propusa pentru sefia ICR de PSD. Creatoara de moda va face echipa cu Mirel Talos si Dan Bela Krizbai, noii vicepresedinti ai institutiei, propusi de ALDE respectiv UDMR.

Din partea grupurilor parlamentare au fost votati pentru a face parte din Consiliul de Conducere al ICR Miki Braniste, Radu Carp, Zamfir Dumitrescu, Zoe Petre, Valeriu Susnea, Bogdan Ion Talmaciu si Tibori Szabo Zoltan.

Din partea uniunilor de creatie au fost votati Ioan Carmazan, Aurelia Corbeanu, Damian Laurentiu Dumitru, Stefan Gheorghiu, Petru Lucaci, Ileana Tureanu si Ulpiu Vlad.

Potrivit legii de functionare  ICR,  mandatul conducerii institutiei este de 4 ani, cu posibilitatea reinnoirii.

Liliana Turoiu este profesor, artist vizual si manager de proiecte culturale. Cadru didactic al Universitatii Nationale de Arte Bucuresti - institutie de invatamant superior in cadrul careia preda si coordoneaza de peste18 ani proiecte de licenta si master in calitate de Lector Universitar. Membru al Uniunii Artistilor Plastici Profesionisti din Romania,  Presedinte al Fundatiei Altum Design si membru al European Development Platform.

Om de cultura prin formatie dar si prin cariera de 20 de ani in domeniul artelor vizuale. Este de 15 ani consultant de specialitate si coordonator de targuri si expozitii organizate de Camera de Comert si Industrie a Romaniei, avand o importanta experienta in conceperea, implementarea si promovarea unor ample manifestari expozitionale menite sa promoveze industriile creative si brandurile romanesti.

In perioada 2002-2008 a ocupat functia de consilier al Presedintelui Romexpo si a fost, in aceasta calitate, initiatorul si coordonatorul unor proiecte expozitionale de pionierat la acea vreme, precum 'Galeria de Design' din cadrul Targului International Modexpo  si 'B.R.F.B.  EXPO', proiecte menite sa genereze oportunitati de colaborare in domeniul artistic si sa stimuleze designul si creativitatea romaneasca.

Ti-a placut?

4607

afisari