18°

București

ULTIMA ORA

Educaţia cinematografică, o nouă materie pentru liceeni!


"Cinema-Edu" aduce din nou filmele de calitate în programa extra-curriculară a liceenilor. Aflat la cea de-a patra sa ediţie, proiectul este dezvoltat de Asociaţia Culturală Macondo şi sprijinit de Centrul Naţional al Cinematografiei.
Liceenii din aproape 80 de licee bucureştene şi din alte şapte localităţi din ţară vor viziona anul acesta şase filme în perioada februarie – iunie 2014. Proiectul îşi propune să familiarizeze publicul tânăr cu filme din patrimoniul european şi naţional, susţinând discuţii şi dezbateri pe baza temelor cinematografice abordate.

Primele vizionări din acest an vor avea loc pe data de 24 februarie la Noul Cinematograf al Regizorului Român şi la Institutul Italian de Cultură " Vito Grasso" pentru filmul " Io e te"/Eu şi tu", cel mai recent film al marelui maestru Bernardo Bertolucci. Scenariul gravitează în jurul creativităţii şi al relaţiilor de comunicare, care adesea pot fi dificile, inclusiv între fraţi. Institutul Cervantes, pe data de 25 februarie, găzduieşte filmul "El Bola" ("Bila"), o poveste despre o prietenie care are puterea de a-l transforma pe Pablo, un băiat de 12 ani cu o situaţie familială dificilă.

În perioada 2008 – 2012 procentul de spectatori pentru producţiile europene şi româneşti a fost în scădere, cu aproape 90% dintre spectatori preferând doar filmele americane, conform unui raport CNC. Prin "Cinema-Edu" liceenii sunt încurajaţi să fie mai aventuroşi în alegerea filmelor pe le văd.
Fiecare film "Cinema-Edu" este însoţit de un ghid de discuţie şi analiză, dedicat atât elevilor, cât şi profesorilor care pot continua dezbaterile din sălile de proiecţie şi la şcoală, în orele de dirigenţie. Pe parcursul acestui an, liceenii sunt invitaţi în spaţii culturale precum Institutul Cervantes, sau Institutul Cultural Italian, Biblioteca Naţională, Cinema Elvira Poescu şi Noul Cinematograf al Regizorului Român, cu invitaţi speciali şi surprize pregătite pentru Săptămâna "Să fim mai buni, să ştim mai mult" din perioada 7 -11 aprilie.
Alte localităţi participante în proiect, pentru perioada februarie – iunie 2014: Topliţa, Corabia, Topliţa, Caracal, Moineşti, Moreni, Târgovişte, Slobozia.
Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitaţi site-ul oficial al proiectului "Cinema-Edu" şi site-ul Asociaţiei Culturale Macondo.

Ti-a placut?

1724

afisari