18°

București

ULTIMA ORA

„EFECTUL GORZO” loveşte din nou! Nu rataţi solo show-ul CONTAGIUNE, în seara asta, la ArCuB! Doar participând puteţi verifica dacă... NU SE IA


Primăria Municipiului București, prin ArCuB, deschide Programul Expozițional 2017! Şi nu oricum, ci  printr-o expoziție solo a reputatului artist Dumitru Gorzo. Expoziția CONTAGIUNE, curatoriată de Silviu Pădurariu, va fi vernisată, azi, 14 februarie, ora 19.00, la ArCuB, în str. Lipscani 84-90. Nu rataţi această expoziţie-eveniment, pentru că doar participând puteţi verifica dacă... nu se ia!

Potrivit arcub.ro, solo show-ul lui Dumitru Gorzo surprinde o afirmație, o declarație vizuală a ideii că nimic și nimeni nu există autonom și independent față de context. Fiecare insulă social-culturală este conectată – contaminată cu ideile, senzațiile și experiențele din proximitate. În această cheie, autoconștientizarea devine un act de conciliere între „părți”, care își pierd singularitatea dată de o ipotetică autonomie față de „întreg”. Solo show-ul CONTAGIUNE, deși gândit unitar, nu se vrea o expoziție monolitică, ci o afirmație aparent eclectică temporal și material, apelând la medii diferite și la fragmente din momente diferite de timp în care sunt marcate urmele unui proces continuu de cunoaștere cu ajutorul „imaginii”. Dumitru Gorzo este unul dintre cei mai importanți artiști vizuali contemporani de origine română.  Este născut în 1975, în Ieud, Maramureș, termină studiile Universității de Arte București în 1998, iar în 1999 încheie studiile aprofundate şi, în prezent, activează și lucrează în New York și în București.  Alături de Nicolae Comănescu, Alina Pențac și Angela Bontaș, înființează și activează în grupul numit Rostopasca, între 1997 și 2001. Începând cu anii 2007 – 2008, Gorzo se mută la New York, unde activează până în prezent, reprezentat de SLAG Conremporary New York, Brooklyn. În ultima perioadă a expus la New York, Dublin, San Francisco, Colorado, Huston, Köln, Bassel, Viena, Istanbul, Timișoara, Miercurea Ciuc și București.

 

 

 

Ti-a placut?

478

afisari