18°

București

ULTIMA ORA

„Nastasia”, premiera care deschide stagiunea de interior la Teatrul „Masca”


În acest weekend are loc deschiderea stagiunii de interior la Teatrul „Masca”, din Bucureşti, cu premiera spectacolului „Nastasia”, după piesa „Domnișoara Nastasia”, de G. M. Zamfirescu.

Spectacolul surprinde viața colorată a mahalalei bucureștene din anii ’30, cu personaje pitorești și destine teribile marcate de dragoste și moarte. Din tabloul emoționant al suburbiilor se desprinde visul Nastasiei, dominat de conflicte puternice, realism brutal și aspirații. „Născut și trăit în Ferentari unde a și murit, G. M. Zamfirescu descrie această lume cu accente lirice, cu un sentimentalism de care nu se sfiește, cu înțelegere, cu o extraordinară cunoaștere și cu o mânuire balzaciană a observației psihologice, personajele fiind vii, existând parcă alături de cititor. Spectacolul nostru își propune și chiar se așază în direcția momentelor de visare pe care autorul le are de atâtea ori în romanele sale, aduce în fața spectatorilor personajele cele mai puternice ale piesei, cărora le adaugă câteva împrumutate din romanul „Maidanul cu dragoste” și conturează în jurul destinului teribil al Nastasiei câteva conflicte de o rară frumusețe și vibrație. Va fi cu siguranță un spectacol de văzut căci aduce câțiva actori într-un moment de vârf al carierei lor, are imagini de neuitat și o energie absolut fantastică”, declară Mihai Mălaimare, regizorul acestui spectacol.

Premiera spectacolului „Nastasia” are loc sâmbătă, 26 noiembrie, ora 19.00. Biletele pot fi achiziţionate on-line, de pe site-ul masca.ro, sau de la casa de bilete a teatrului. Preţul biletelor este de 20 şi 30 de lei.

Ti-a placut?

977

afisari