18°

București

ULTIMA ORA

LUMEA TEATRULUI pregăteşte „covorul roşu”! Vezi nominalizările pentru PREMIILE UNITER 2017


Nume mari de regizori şi actori printre nominalizările la premiile UNITER din acest an! Regizorii Victor Ioan Frunză, Yuri Kordonsky și Bobi Pricop, actorii Andrei Huțuleac, Richard Bovnoczki, Anca Ularu, Ana Ciontea, Gheorghe Visu și Miklos Bacs se regăsesc printre cei nominalizați la cea de-a XXV-a ediție a Premiilor Galei UNITER care va avea loc pe 8 mai, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, informează un comunicat transmis Agerpres de Uniunea Teatrală din România.

Juriul care a stabilit nominalizările pentru ediția din acest an a galei a fost format din criticii de teatru Monica Andronescu, Alice Georgescu și Mircea Morariu. Pentru Cel mai bun spectacol au primit nominalizări „Amadeus”, sub direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză, la Teatrul Metropolis, București, „Artists Talk”, un spectacol de Gianina Cărbunariu, la ArCuB – Centrul Cultural al Municipiului București, și „Pasărea Retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte”, scenariul și regia Radu Afrim, la Teatrul Național Târgu Mureș – Compania „Tompa Miklos”.

La categoria Cea mai bună regie, în concurs vor intra Yuri Kordonsky, pentru regia spectacolului „În adâncuri”, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj, directorul de scenă Victor Ioan Frunză, pentru regia spectacolului „Amadeus”, la Teatrul Metropolis București, și Bobi Pricop, pentru regia spectacolului „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții”, la Teatrul Național „I.L. Caragiale”, din București. Cel mai bun actor în rol principal va fi ales dintre Andrei Huțuleac, Ciprian Nicula și Richard Bovnoczki, în timp ce pentru titlul de Cea mai bună actriță în rol principal se vor întrece Alina Petrică, Ana Ularu și Mihaela Trofimov. Pentru Cel mai bun actor în rol secundar au intrat în concurs Gheorghe Visu, Miklos Bacs și Conrad Mericoffer, iar pentru Cea mai bună actriță în rol secundar au primit nominalizări Antoaneta Zaharia, Ana Bianca Popescu și Ana Ciontea.

Ti-a placut?

463

afisari